- Viktig å markere tidlig at vi mener alvor

Eirik Horneland er godt fornøyd med klubbens første signering foran 2020-sesongen.

Annonse:

Kristoffer Zachariassen er klar for Rosenborg. Midtbanespilleren har imponert både i Norge og Europa League for Sarpsborg 08 og har vært ettertraktet blant flere klubber. Valget falt på Rosenborg, noe Eirik Horneland naturlig nok er fornøyd med.

– Han er en dyktig indreløper med en spisskompetanse på innløp i boks. Han har bra bevegelseskvalitet og vært svært god i Eliteserien over tid. I tillegg så vi i fjor at han også kan prestere bra på et europeisk nivå, sier Eirik Horneland til RBK.no

Tøff konkurranse på midtbanen

Zachariassen bestod den medisinske testen onsdag ettermiddag og har skrevet under på en kontrakt ut 2023-sesongen.

– Det er et eventyr. Rosenborg er den største klubben i Norge. Jeg er veldig glad for å komme hit og det kribler allerede for å komme i gang, sier Zachariassen til RBK.no.

– Her blir det en helt annen type konkurranse og det er jeg forberedt på. Det kommer til å bli beinhard kjemping hver uke for å ta en plass i startelleveren. Og jeg kommer selvfølgelig til å ofre alt for å få spille, fortsatte han i sitt første intervju på RBK.no.

- I Rosenborg skal det være tøff konkurranse. Jeg er svært glad for den konkurransen vi har nå. Det er viktig med forskjellig kompetanse på midtbanespillerne våre. Det er viktig å score mål også fra midtbaneposisjon, der mener vi Kristoffer har kompetanse som en boks-til-boks-spiller, sier Horneland.

- Viktig å markere tidlig

Rosenborg har dermed gjort sin første signering for neste sesong kun tre dager etter serieavslutningen mot Ranheim og fire måneder før første offisielle kamp i 2020.

- Det var viktig å få denne på plass, siden det var konkurranse rundt ham. Samtidig er det viktig å markere tidlig at vi mener alvor med 2020, sier Horneland.

Annonse fra Eliteserien: