Yttergård Jenssen klar for Rosenborg

Ulrik Yttergård Jenssen blir Rosenborg-spiller fra nyttår.

Annonse:

26-åringen kommer fra danske Nordsjælland, der kontrakten går ut ved årsskiftet. Mandag skrev forsvarsspilleren under på en kontrakt som binder ham til Rosenborg ut 2026-sesongen.

– Det føles helt fantastisk. Jeg har kommet til den største klubben i Norge og kjenner jeg bare gleder meg til å sette føttene utpå Lerkendal-matta, sier Ulrik Yttergård Jenssen, før han utbroderer om klubbvalget.

– Jeg valgte Rosenborg fordi jeg ser på dette som et lag i fremgang. Det er et lag som skal spille i Europa og så har jeg alltid syntes det har vært kult å komme hit for å spille på Lerkendal foran supporterne. Det å bli en del av Norges største fotballklubb, med de tradisjonene, ser jeg virkelig frem til, sier Yttergård Jenssen til RBK.no.

Ser for seg venstre stopperplass

Den venstrebeinte midtstopperen har tidligere både vært innom ankerrollen på midtbanen og vikariert på venstrebacken, men det er stopper han har spilt mest i karrieren. Han mener Rosenborgs trebackslinje kan passe ham som hånd i hanske.

– Jeg har vant med å spille til venstre med tre stopper i Nordsjælland, der vi spilte mye 3-4-3 og 3-5-2. Det er en formasjon som jeg har spilt i tre og et halvt år allerede og er noe som kler min spillestil. Det er lenge siden jeg spilte på midtbanen og regner med at jeg skal konkurrere om en stopperplass. Jeg anser min beste posisjon som venstre stopper, sier Yttergård Jenssen, som blir bedt om å utdype sine styrker på banen:

– Styrkene mine er en god venstrefot, jeg har ro med kula og klarer å se fremover i banen, for å finne ledige medspillere der fremme. I tillegg er jeg en ledertype ute på banen, sier han.

Reiser tilbake til Tromsø

Yttergård Jenssen reiser tilbake til hjembyen Tromsø, der julefreden snart senker seg før han kommer ordentlig i gang i svart og hvitt fra første uken av januar. I bagasjen tar han med seg et individuelt treningsprogram fra FysMed-teamet og gode inntrykk fra trenerne og spillergruppen.

– Det virker som en veldig god spillergruppe med noen virkelig store profiler, som har spilt i store ligaer og kan bidra med erfaringer opp mot en ung og talentfull tropp. Så kommer jeg litt i midtsjiktet aldersmessig og skal bidra med det jeg har av erfaringer også. Jeg har et veldig godt inntrykk av fotballfaglig sterke og ekstremt hyggelige folk i trenerteamet. Jeg ser virkelig frem til å bli trent av dem fra januar, sier Rosenborgs nyeste tilskudd.

Hele det første intervjuet med Ulrik Yttergård Jenssen, der han snakker om da han spilte foran et fullsatt Lerkendal og møtet med storebror Ruben og hjemklubben Tromsø, kan du se på Rosenborg YouTube-kanal. Alternativt i videovinduet under.

Annonse fra Eliteserien: