Zachariassen avgjorde på overtid

Rosenborg og Kristoffer Zachariassen avsluttet en tung periode med en deilig overtidsscoring mot Mjøndalen.

Annonse:

Det skulle bli en hard kamp om poengene mot et kompakt Mjøndalen lag, men fem minutter inne i tillagt tid kom den avgjørende scoringen og Rosenborg tok endelig tre poeng etter en tung periode.

Styrte fra start

Rosenborg tok initiativet fra start og skapte sin første store sjanse etter sju minutter. Markus Henriksen fikk lagt inn fra høyre og Ceïde avsluttet fra kloss hold. Dessverre ble forsøket blokkert!

Mjøndalen kjemper for å overleve i Eliteserien og ett poeng på Lerkendal kunne bli avgjørende for dem. Det vistes da de la seg med en forsvarsfemmer med fire spillere like foran. Rosenborg slet med å finne veien gjennom, men kom likevel svært nær ledermålet etter en knapp halvtime. Ceïde var igjen involvert da han dro seg inn i feltet og la en lur pasning til Zachariassen som dro til på direkten. Men dessverre skrudde ballen feil vei ut gikk like utenfor bakerste stolpe.

Slapp med skrekken

Rosenborg fortsatte å jage ledermålet i andre omgang, men det var Mjøndalen som kom den første store muligheten. 57 minutter var spilt da RBK-forsvaret gjorde en feil og Sondre Liseth plutselig var alene gjennom. Med den de fire tapene ferskt i minnet var det nok mange som fryktet at det igjen skulle komme et billig baklengsmål ut av ingenting, men André Hansen stupte uredd frem og fikk blokkert! Keeperen fikk seg en smell, men kom seg på bena igjen.

OFRET SEG FOR POENGENE: Mjøndalen fikk sin en store sjanse etter en knapp time, men André Hansen rykket ut og kastet seg inn i duellen da Liseth kom alene gjennom. Hansen kom seg heldigvis raskt på bena etter den avgjørende redningen.
OFRET SEG FOR POENGENE: Mjøndalen fikk sin ene store sjanse etter en knapp time, men André Hansen rykket ut og kastet seg inn i duellen da Liseth kom alene gjennom. Hansen kom seg heldigvis raskt på bena etter den avgjørende redningen.

Mot slutten trykket Rosenborg gjestene langt inn i egen 16-meter. Det var ikke pent, men det ga resultater - og svært viktige poeng. Fem minutter på overtid slo Skjelbred en ball på bakeste og flere spillere stupte etter ballen. Zachariassen var først på og satte ballen i mål fra fem meter! Med det beholdt RBK den siste plassen som gir e-cup-kvalifisering og har det hele i sine egne hender før de to siste kampene.

Kampfakta:

Rosenborg - Mjøndalen (0-0) 1-0
Eliteserien, kampdag 29
Lerkendal Stadion
10. desember 2020 kl. 18.00

Mål:
1-0 Kristoffer Zachariassen 90+5'

Rosenborg (4-3-3):

Asset 1 Asset 2
1
Hansen


21
Reitan
4
Reginiussen
Substituted out 69'
16
Hovland
25
Konate


7
Henriksen
5
Skjelbred
18
Zachariassen
Goal 90'


11
Holse
Substituted out 78'
14
Wiedesheim-Paul
Substituted out 64'
35
E. Ceide
Substituted out 46'
Innbyttere
13
Faye Lund
38
M. Ceide
15
Eyjólfsson
Substituted in 69'
26
Kamanzi
8
Konradsen
Substituted in 64'
20
Tagseth
22
Åsen
Substituted in 78'
28
Adegbenro
Substituted in 46'
Innbyttere
  • 13
    Faye Lund
  • 38
    M. Ceide
  • 15
    Eyjólfsson
    Substituted in 69'
  • 26
    Kamanzi
  • 8
    Konradsen
    Substituted in 64'
  • 20
    Tagseth
  • 22
    Åsen
    Substituted in 78'
  • 28
    Adegbenro
    Substituted in 46'

Annonse fra Eliteserien: