Zachariassen-heading sikret årets første poeng

Rosenborg åpnet Eliteserien med poengdeling borte mot Vålerenga.

Endelig var det klart for seriestart i Eliteserien og Rosenborg møtte Vålerenga i Oslo! Det var Vålerenga, som havnet på plassen over Rosenborg i 2020 som fikk den beste starten på klassikeren med to enorme muligheter etter elleve minutter. VIF-spissen Vidar Örn Kjartansson fikk avsluttet fra fem meter, men André Hansen gjorde en sterk redning. Returen havnet tilbake til Kjartansson, men også dette forsøket ble stoppet av Hansen og ballen gikk i stanga!

Den neste halvtimen ble ikke like innholdsrik da Rosenborg løftet seg og jevnet ut kampen. Det ble en del dueller og dødballer, og det var på et hjørnespark at åpningsmålet skulle komme seks minutter før pause. Even Hovland gikk i en tøff duell på defensiv dødball og headet ballen i eget mål.

Hoff serverte Doff

Men Rosenborg skulle raskt svare. Rosenborg vant tilbake ballen etter et hjørnespark og Vålerenga mistet tellinga i egen boks da Vebjørn Hoff slo presist inn fra venstre. Slikt straffer seg mot en løpsvillig Kristoffer Zachariassen som kom i stor fart gjennom feltet og headet inn 1-1!

Rosenborg kom bra i gang i andre omgang og dominerte de første ti minuttene. En solid Zachariassen kom til avslutning bare 23 sekunder etter pause, men keeper stoppet forsøket.

Reaksjonsredning av Hansen

I det hele ble det en jevn kamp i Oslo. Vålerenga hadde ballen mest, men Rosenborg hadde stort sett veldig god kontroll. Vålerenga og Kjartasson største sjanse, en heading fra kloss hold, ble stoppet med en solid redning fra en lynrask André Hansen, mens Zachariassen kom til nok en stor sjanse etter 70 minutter, men denne gangen gikk headingen utenfor. Dermed ble det 1-1 og poengdeling i serieåpningen mot Vålerenga.

Vålerenga - Rosenborg (1-1) 1-1