Zachariassen sendte RBK opp på andreplass

To nye scoringer av RBK-toppscoreren sendte Rosenborg forbi Molde og Odd til andreplass i Eliteserien.

I den 19. serierunden dro Rosenborg til Sunnmøre for å møte et Aalesund som har slitt veldig denne sesongen. Vertene hadde kun én seier så langt i år, og Rosenborg skulle sørge for at den andre ikke kom denne søndagen heller.

Allerede fra start var Rosenborg det førende laget og skapte umiddelbart store målsjanser. Kampen var knappe fem minutter gammel da ballen ble slått inn til Torgeir Børven som headet fra fem meter. Kun en sterk reaksjonsredning fra Andreas Lie hindret scoring.

Fem minutter senere var RBK frempå igjen, denne gang med etter en sterk kontring. Det hele startet da RBK overtok ballen utenfor egen 16-meter, og et solid småpasningsspill sørget for at RBK spilte seg fri og satte storfarten mot Aalesunds mål. Holse fikk ballen på høyresiden og slo inn til Kristoffer Zachariassen som headet i stanga!

Men Zachariassen skulle få målet sitt. Rosenborg presset Aalesund kraftig mot slutten av førsteomgang, og gjenvant ballen gang på gang. Da åpnet det seg en skuddmulighet for "Doff" fra 20 meter og klinket ballen i motsatt kryss bak Andreas Lie. Rosenborg i ledelsen til pause!

Kristoffer Zachariassen klinket ballen i motsatt kryss fem minutter før pause. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Rosenborg åpnet også andre omgang med et høyt tempo og press på vertene. Men Aalesund hadde mer inne, og etter 62 minutter slo de en presis ball i bakrom. Sigurd Haugen lurte RBKs offsidefelle og kom alene med André Hansen, hvor han rundet keeperen og trillet inn 1-1.

Det skulle imidlertid ikke ta lang tid før Rosenborg slo tilbake. Igjen var det RBKs toppscorer, Kristoffer Zachariassen som var sist på ballen. Denne gang var han godt hjulpet av Samuel Adegbenro som la inn fra venstre, via en Aafk-spiller til Zachariassen som satte inn 1-2!

Aalesund sendte opp mye spillere mot slutten av kampen i håp om poeng, og fikk nesten betalt fire minutter på overtid, med et skudd som gikk like utenfor stanga. Men seieren tilhørte Rosenborg, som tok med alle poengene tilbake til Trondheim.

Det betyr også at Rosenborg passerer Odd og Molde på tabellen, og intar andreplassen bak suverene Bodø/Glimt.

Aalesund - Rosenborg (0-1) 1-2