Erik Botheim for RBK2 mot Mosjøen

Botheim snudde kampen

Erik Botheim scoret to må da Rosenborg slo Mosjøen 4-3.

Annonse:

Rosenborg 2 startet kampen bra og hadde mye ballinnehav de første minuttene. Og lagets første målsjanse kom etter 13 minutter, en stor mulighet, men avslutningen gikk utenfor. Minuttet etter ble trønderne tildelt frispark, ballen ble slått mot bakerste stolpe til en umarkert Torbjørn Lysaker Heggem men avslutningen traff tverrliggeren. 

Etter 27 minutter tok Mosjøen ledelsen 1-0, Julian Ellingsen vant ballen på topp og spilte opp Fredrik Pettersen som først dro av en motspiller før han plasserte ballen i det nærmeste hjørnet.

Rosenborg 2 kom sterkt tilbake og utlignet til 1-1 i 32. minutt, Erik Botheim kom alene gjennom og satte ballen sikkert forbi hjemmelagets keeper.

Tre minutter senere var Trondheimslaget på farten igjen. Mosjøen mistet en ball på midten og Rosenborg 2 satte fart fremover i banen, ballen ble først spilt ut på kant til Simen Nordskag som slo et presist innlegg til Erik Botheim og midtspissen headet ballen forbi Mosjøens sisteskanse og dermed hadde Rosenborg 2 snudd kampen resultatmessig. Tre minutter før pause økte så Rosenborg 2 til 1-3, en lang ball ble slått i bakrom til Filip Brattbakk som kom alene mot keeper og satte ballen kontrollert forbi Eskil Petterson Larsen i Mosjøen-målet. Dette ble også pauseresultatet.

Ti minutter ut i 2.omgang var det klart for ny scoring til Rosenborg 2 da laget ble tildelt straffespark, Simen Nordskag var sikkerheten selv og dermed 1-4 i målprotokollen. Hjemmelaget reduserte til 2-4 når timen var passert, og 3-4 på et straffespark.

Men det unge Rosenborg 2-laget hadde bra kontroll resten av kampen og kunne innkassere en viktig seier og 3 nye poeng.

Hovedtrener Roger Naustan oppsummerte kampen slik:

- Vi visste dette ville bli en utfordrende oppgave hvor vi ville møte voksenfotball, gressbane og tøff fotball. Vi varierer stort i prestasjonene, fra i perioder å ha full kontroll til å være på hælene i andre deler av kampen. Vi har en del trøbbel i midtperioden i begge omgangene. Det var imidlertid bra med en ny seier, vår ambisjon i de neste kampene er å levere mer stabile prestasjoner enn vi gjorde i dag, avslutter Roger Naustan.

Kampfakta

Mosjøen-Rosenborg 2 (1-3) 3-4

Norsk Tipping-ligaen avdeling 5, Kippermoen stadion

7.august 2017 kl. 18.00

Mål

1-0 Fredrik Pettersen 27`
1-1 Erik Botheim 32`
1-2 Erik Botheim 35`
1-3 Filip Brattbakk 42`
1-4 Simen Nordskag 55`
2-4 Lasse Andre Hansen Lien 63`
3-4 Lasse Andre Hansen Lien 70`

Rosenborg 2 (4-3-3)

Einar Bergquist

Glenn Daniel Rogstad Walker
Robin Edvardsen Lorentzen
Torbjørn Lysaker Heggem
Robert Behson-Courage Williams

Olaus Jair Skarsem (Jan Inge Solemsløkk Lynum 46`)
Simen Nordskag (Lars Vatten 89`)
Vegard Østraat Erlien

Ola Selvaag Solbakken (Teodor Berg Haltvik 67`)
Erik Botheim
Filip Brattbakk (Erik Nordengen 67`)

 

Annonse fra Eliteserien: