Erlend Dahl Reitan mot Steinkjer.

Steinkjer for sterke i Norsk Tipping-ligaen

En tidlig redusering i andreomgang tente håpet for RBK2, men det var Steinkjer som dro hjem med alle poengene.

Lagene startet kampen forsiktig med få klare målsjanser, den største muligheten i løpet av det første kvarteret var det hjemmelaget som stod for etter 14 minutter men skuddet fra Erik Nordengen gikk rett på Steinkjer-keeper Erik Holmen Ekrem.

Fem minutter senere var det Steinkjer som tok ledelsen 0-1, Rosenborg 2 mistet ballen i farlig sone og Rune Ertsås utnyttet gavepakken og satte ballen hardt nede i RBK-keeperens lengste hjørne.

Gjestene kunne øket ledelsen etter knappe halvtimen men avslutningen gikk over. I 38.minutt kom Rosenborg 2 på et godt oppbygd angrep og hurtig kombinasjonsspill, men skuddet fra Teodor Berg Haltvik gikk over. Tre minutter senere kom Steinkjer til en bra sjanse men skuddet fra 17m ble reddet av Rosenborg 2-keeper Einar Bergquist. Steinkjer la på til 0-2 etter 42 minutter, igjen var det Rune Ertsås som fikk sjansen og satte ballen hardt i keepers lengste hjørne.

I 2.omgang fikk Rosenborg 2 en tidlig redusering. Et innlegg fra Simen Nordskag ekspederte Erik Botheim pent i mål og dermed fornyet spenning i kampen. Tre minutter senere var Erik Botheim frempå igjen men Steinkjer-forsvaret fikk blokkert skuddet og hindret dermed utligning.

Etter 56 minutter kom Steinkjer fint frem på høyresiden, men ingen nordtrøndere nådde ballen som gikk gjennom hjemmelaget 16-meterfelt. Like etter at timen var passert kunne Erik Nordengen utlignet for Rosenborg 2 men ballen gikk like utenfor keepers lengste stolpe.

Hjemmelaget jaktet videre på utligning og i 68.minutt kom Erlend Dahl Reitan til en mulighet men skuddet gikk like utenfor. Minuttet etter vartet Steinkjer opp med en bra mulighet men skuddet tok Einar Bergquist seg greit av.

Etter 82 minutters spill avanserte så Filip Brattbakk hurtig langs høyresiden men Steinkjer-keeperen fikk slått avslutningen til hjørnespark. Kampens siste målsjanse var det hjemmelaget som skapte men skuddet fra Erik Nordengen gikk like over krysset og dermed endte oppgjøret med seier til Steinkjer.

Hovedtrener Roger Naustan oppsummerte kampen slik:

- Vi kommer brukbart i gang med kampen men får oss et slag i ansiktet når vi kommer under 0-1, noe vi ikke helt klarer å reise oss etter før pause. 2.omgangen er langt bedre men desverre blir det bare med det tidlige reduseringsmålet til tross for relativt mange muligheter, avslutter Roger Naustan.

Rosenborg 2-Steinkjer (0-2) 1-2