De ferskeste rekruttene fikk verdifull erfaring da guttelaget møtte topplagene i Norge til eliteturnering i helga. Se bildene fra Stavanger!

Lørdag 18.mars og søndag 19.mars ble NTF Elitetiltak for G16-lag avviklet på Lassa Idrettspark i Stavanger. Brann, Viking, Start, Kristiansund, Sandnes Ulf, Haugesund, Odd og Rosenborg deltok på dette tiltaket.

(Se kampreferater under bildegalleriet)

Alle bilder: Robert Lawrence, privat

Odd - Rosenborg 4-0

Rosenborg møtte Odd i åpningskampen, motstanderen startet med et voldsomt trykk og RBK-laget hang ikke med. Odd scoret tidlig to ganger og det var først da RBKerne våknet skikkelig. RBK spilte seg frem til tre store målsjanser men ballen ville ikke inn bak Odd-keeperen. I stedet scoret Odd to ganger også i 2.omgang og vant dermed 4-0.

Hovedtrener Vegard Skorstad oppsummerte kampen slik:

- Det var skuffende å tape kamper der vi føler det ikke blir gitt 100%. I tillegg slipper vi inn to mål på dødball og det er ikke godt nok. Kollektiv svikt i dag og det må vi bare ta lærdom av.

Rosenborg - Haugesund 2-0

I Rosenborgs andre kamp var det Haugesund som stod på motsatt banehalvdel og her viste trønderne seg fra en mye bedre side. Inngangen til kampen handlet om å reise seg etter den første kampen og det klarte Rosenborg med bravur.

RBKerne gikk rett i strupen på Haugesund, det høye presset satt godt og laget rullet opp flere gode angrep som resulterte i gode målsjanser og to scoringer. Utover i kampen mistet imidlertid RBK mye av rytmen offensivt, men hadde likevel god kontroll på oppgjøret og burde vunnet en klarere seier.

Skorstad ga etter kampen ros til spillerne som løftet seg bra og lignet mye mere på et RBK-lag enn hva som var tilfellet mot Odd. I tillegg ble en periode med 10 spillere veldig bra løst og laget lot ikke Haugesund komme inn i kampen.

Sandnes Ulf - Rosenborg 1-6

Rosenborg gjennomførte en god kamp hvor laget tok styringen fra start og rullet opp angrep etter angrep. RBK scoret to ganger i 1.omgang, men like før pause ble Sandnes Ulf tildelt straffespark og dermed stod det 1-2 ved halvtid. I 2.omgang var det nesten bare et lag på banen og RBKerne ga seg ikke før det stod 1-6 da dommeren blåste av oppgjøret.

Sandnes Ulf - Rosenborg (1-2) 1-6
19.mars 2017 kl. 10.00

RBKs målscorere var Elias Hansen (3), John Birger Morud, Daniel Flaathe-Simonsen og Abdinasser Mahamud.

Haakon Rusten Berge (Johnsen 25`)
Thomas Lia-Rognli (Talmo Tromsdal 40`)
Håkon Gangstad (Danielsen 25`)

John Birger Morud (Holm 40`)

Brann - Rosenborg 1-0

Brann og Rosenborg møttes i plasseringskamp og kamp om tredjeplassen. Dette ble et jevnspilt oppgjør mellom to spillende lag. Spillet bølget frem og tilbake og begge lag kom til et par gode målsjanser. Brann scoret på en av sine muligheter, det klarte ikke RBK i denne kampen. Dermed endte Rosenborg som nummer fire i turneringa.

Vegard Skorstad oppsummerte tiltaket slik:

Dette var en god og lærerik turnering for våre spillere, spesielt for de yngste som ikke har konkurrert på et slikt nivå før. Selv om gruppa er fersk begynner vi allerede å ligne på et RBK-lag i spillestilen. Vi har fått gode svar på hva vi må jobbe med inn mot seriestart og spillerne har fått nyttige referanser på nivået. Nå gleder vi oss til NM-kamp førstkommende søndag!