– Måten vi vinner på er viktig

Ingen lag har tatt flere poeng enn RBK de siste ti serierundene. Nå vil Rini Coolen avslutte serien med en fest også på banen.

Annonse:

For to uker siden avgjorde Rosenborg årets Eliteserie, borte mot Start i Kristiansand. Siden den kampen har flere av spillerne vært på reise med sine landslag, men kun Birger Meling gjennomførte fulle 90 minutter i landskampene.

Jeg er veldig stolt over det spillerne har levert.

— Rini Coolen
Etter to dager sammen på treningsfeltet før årets siste seriekamp skal spilles på Lerkendal ser hovedtrener Rini Coolen en sulten gjeng som ønsker å gi hele Trondheim gullfesten de fortjener.

– Vi må levere som vi selv og publikum forventer at vi skal gjøre. Som i alle våre kamper så forventer vi å vinne. Samtidig er også måten vi vinner på viktig.

– Når vi får så mye publikum som vi gjør på lørdag så ønsker vi å vise oss fra vår aller beste side. De fortjener en fest også på banen – og det har vi tenkt å gi dem.

Selv om RBK allerede har vunnet serien så er Coolen opptatt av at laget tar kampen mot Bodø/Glimt like alvorlig som ellers. Uten tanke på de to neste kampene i programmet.

– Jeg tar alltid en kamp av gangen. Og for mange andre lag er resultatet mot Glimt viktig. Dette ansvaret er vi også bevisste på.

– Og så er det seks dager til neste kamp, da mot Celtic i UEFA Europa League. Deretter cupfinalen, før siste gruppespillkamp. Men vi har vist i høst at vi er flinke til å holde fokus kun på neste kamp.

Best under press

I en turbulent tid i høst har RBK-laget stått sammen og sikret de poengene som var nødvendig. Ingen andre lag har tatt flere poeng i løpet av de ti siste seriekampene.

– Jeg er veldig stolt over det spillerne har levert. Under stort press har de gjort en fantastisk jobb i de siste ukene. Vunnet serien to runder før slutten, og tatt seg til cupfinalen. Nå ønsker vi å avslutte sesongen på en god måte. 

– Gutta er tente, og de ønsker å gå ut på matta i morra og vise seg frem for 20.000 på tribunene. 

Annonse fra Eliteserien: