- På tide at det blir mål

To ganger har Birger Meling møtt gamleklubben Stabæk. To ganger har det endt målløst.

Annonse:

0–0 på Nadderud på vårparten i fjor, en real reprise på Lerkendal påfølgende høst. Birger Meling har ikke opplevd scoring i RBK-trøya mot Stabæk.

– Nå er det i alle fall på tide at vi scorer mål. Så får vi håpe trenden bakover fortsetter, sier Meling.

Spesielt gjensyn

Rogalendingen spilte tre sesonger i Stabæk før han ble hentet av Norges beste lag foran fjorårssesongen. 23-åringen innrømmer at det blir spesielt å sette knottene i Nadderud-matta på søndag.

– Stabæk vil alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt. Det var der jeg fikk gjennombruddet og det var de som ga meg sjansen. Det er klart at det er alltid spesielt å komme tilbake til Nadderud, sier Meling.

- Du har mange gamle kjente i Stabæk. Hvordan har kontakten vært de siste dagene før kampen?

– Det har blitt litt meldinger frem og tilbake. Så får vi se hvem som smiler bredest søndag kveld, smiler Meling.

– Ønsker å vise oss fra en bedre side

Stabæk har ikke klart å få den serieåpningen de ønsket seg og ligger på 13. plass etter kun én seier på åtte kamper. I tillegg ble det cupexit på onsdag etter 0–2 i Mjøndalen.

– Men de er ubeseiret på hjemmebane. De kommer til å prøve å holde ballen langs bakken og utnytte mellomrom. Vi må klare å håndtere det og forhåpentligvis slite dem ut. Vi er sugne på å vise oss frem fra en bedre side enn vi gjorde mot Ranheim. Vi skal ned til Nadderud for å ta tre poeng, sier Meling.

– Vi ønsker å komme til mange målsjanser og få satt opp indreløpere rettvendt. Jeg håper vi kan få scoret noen mål og at de gnistrer litt av oss offensivt. Det hadde vært gøy, sier han.

– Brann vinner ikke de 22 neste kampene

Kampen mot Stabæk starter 24 timer etter at Brann, som kommer til Lerkendal søndag 27. mai, har gått av banen mot Start i Kristiansand. Da kan avstanden opp til serielederne være på ti poeng. Det scenariet kommer ikke til å stresse Rosenborg-spillerne, mener Meling.

– Vi kan jo ikke forholde oss til hva de andre gjør, vi må vinne våre kamper. Vi må nesten bare telle opp til slutt, men jeg skulle likt å se Brann vinne de 22 neste kampene, sier landslagsbacken.

PS! Stabæk–Rosenborg vises på Eurosport Norge, søndag klokken 20:00.

Annonse fra Eliteserien: