Æresmedlem i NFF Trøndelag

Bjørn Hansen fikk velfortjent hyllest på fotballtinget.

Bjørn Hansen ble i helgen utnevnt til æresmedlem i NFF Trøndelag. 

- Det setter jeg veldig pris på, sier Bjørn Hansen. 

CVen til Hansen er for lang til å ta med i sin helhet. Tittelen hans er adjunkt med opprykk, og trenergjerningen startet allerede i 1979 med Strindheim. Deretter ble det mange høydepunkter med både klubb- og landslag. Og spesielt i Rosenborg.

En god oppsummering av en fantastisk karriere kom i begrunnelsen av utmerkelsen:

NFF Trøndelag har den store æren og gleden av å tildele Bjørn Hansen æresmedlemsskap i NFF Trøndelag.

Bjørn har vært og er en bauta innen fotball. Dine mange år som trener på alle nivåer for klubb og landslag er omtrent ikke mulig å finne maken til. I tillegg har du bidratt i så mange år og sammenhenger i trenerutdanningen – både nasjonalt og internasjonalt.

Høydepunktene har vært mange men for trøndere flest så står vel «underet på San Siro» i 1996 med et trøndersk RBK og «mirakelet i Marseille» med herrelandslaget i 1998 som øyeblikk vi aldri vil glemme. Du var der. Du jobbet med dine medtrenere, spillere, klubb og landslag. Ikke i front men alltid der. Klar til å bidra med klokskap, ro og erfaring.

Annonse:

Den evige assistenttrener? Den gode medtrener? Sparringspartner? Kanskje aller mest den som sørget for å bidra til at andre kunne lykkes – enten de var trenere eller spillere. Det å kunne andre gode har vært så tydelig hos deg. Og det er det veldig mange yngre trenere og spillere som har fått nytt godt og som de har satt stor pris på. Du inspirert, korrigert, skapt trygghet og bygd de rundt deg. Mulig andre har fått fikk litt mer heder og ære i mange sammenhenger men i fagmiljøet har det aldri vært noe tvil om hvor viktig du har vært for både trenere, spillere, lag og de klubbene du har vært trener.

25 år som trener på øverste nivå. 11 seriemesterskap og 4 NM-gull med Rosenborg Ballklub. EM- og VM-sluttspill med både U16, U18, U19 og A-landslag herrer for Norge.

Etter 2004 har du brukt mye av tiden din til å bidra til at andre trenere kan få økt sin kunnskap. Du har gitt av din erfaring og kompetanse til de som nå er trenere på toppnivå i Norge. Du har bidratt i NFFs trenerutdanning, du har vært mentor for trenere i toppklubber, jobbet hos Olympiatoppen og du har bidratt inn i UEFA.

NFF Trøndelag setter veldig stor pris på at du de siste årene har bidratt så tydelig direkte til oss som krets. Når du kommer innom på kretskontoret så gjør du noe med de ansatte. Respekten for deg som person og fagmann er stor og vi setter veldig stor pris på det du har gitt til trøndersk fotball i så mange år.

Annonse fra Eliteserien: