Årets første bortetap

Haugesund kjempet seg til alle tre poengene søndag kveld.

Rosenborg fikk verst tenkelige start på kampen da Haugesund vant ballen på midtbanen og spilte fri Haris Hajradinović. Alene med keeper gjorde Haugesund-spissen ingen feil og 1-0 til hjemmelaget etter bare 3 minutter.

Det tidlige baklengsmålet så ut til å prege Rosenborg, som sleit med å få i gang spillet. Etter hvert spilte laget seg fint frem på kantene, men innleggene hadde ingen adresse. Nærmest var Mike Jensen med et skudd fra 20 meter, men keeper var nede i hjørnet og reddet.

Haugesund spilte seg frem til et par sjanser til, men en god André Hansen sørget for at hjemmelaget gikk til pause med 1-0.

Kampen fortsatte i samme spor i 2. omgangen. Rosenborg maktet ikke å sette Haugesund under skikkelig press. Pasningsspillet ble for upresist og bortelaget klarte ikke å få tempo nok i ballen.

Utligningen skulle imidlertid vært et faktum da Nicklas Bendtner fikk stå ledig på bakerste stolpe, men headingen gikk over mål.

Med 10 minutter igjen å spille ble oppgaven enda vanskeligere for Rosenborg. Birger Meling ble tildelt rødt kort etter en takling på egen banehalvdel. Rosenborg klarte likevel å sette press på Haugesund de siste minuttene, men ballen ville ikke i mål.

Dermed var årets første bortetap et faktum.

Haugesund - Rosenborg (1-0) 1-0