Avanserte i NM med åtte forskjellige målscorere

Tynset forsvarte seg heroisk, men Rosenborg vartet opp med god angrepsfotball og vant til slutt stort i Østerdalen.

Med et par unntak skrev Kåre Ingebrigtsen sine mest brukte spillere opp på lagoppstillingen. Rosenborg tok vertene Tynset alvorlig og ønsket nok også å bruke anledningen til å terpe inn relasjoner mellom spillerne.

Og det skulle angripes på Nytrømoen. Etter at det initielle duellspillet var ferdigspilt fikk Rosenborg ballen ned på bakken og da tok det ikke lang tid før den lå i nettet. 17 minutter var spilt da Erlend Dahl Reitan fant Milan Jevtovic i feltet, og serberen dro seg rundt en spiller før han satte ballen i lengste til en 1-0-ledelse.

jevtovic tynset rosenborg nm
ÅPNET BALLET: Milan Jevtovic satte inn Rosenborgs første scoring mot Tynset.

Tynset forsvarte seg bra, og gikk til for fullt når overgangsmuligheter bød seg. Etter 33 minutter kom det en rask overgang for hjemmelaget hvorpå Jørg Ligård fikk avsluttet fra 15 meter, men rett på Arild Østbø. Like etter smalt det i andre enden da Fredrik Midtsjø viste god oversikt og teknikk da han så at Birger Meling gikk på løp inn i 16-meteren. Pasningen var presis og RBKs venstreback satte ballen i nettet fra kloss hold.

Matthias Vilhjalmsson kom inn til pause og brukte bare halvannet minutt på å lage mål! Fredrik Midtsjø fikk på seg tre spillere sentralt, men var kvikk da han ristet dem av seg og spilte ballen til Jevtovic på siden. Serberen fulgte opp scoringen sin med en målgivende da han la inn foran mål til Vilhjalmsson som kontrollert satte ballen forbi keeper fra kloss hold.

Det ble etter hvert tungt for tredjedivisjonslaget fra Tynset, for Rosenborg ønsket å holde oppe trykket. Jevtovic kom til skudd fra god posisjon etter 52 minutter, men keeper Sondre Kroglund var raskt nede. Retur måtte han likevel gi, og da var Tore Reginiussen på plass på fire meter og headet ballen over streken.

meling tynset rosenborg nm
VENSTREBACKMÅL: Birger Meling satte inn sitt første mål for Rosenborg!

Og mer skulle det bli. Ytterligere fem minutter var spilt da Pål André Helland slo et presist hjørnespark og foran mål rev Anders Ågnes Konradsen seg løs og headet RBK opp i 5-0.

Rosenborg-spillerne koste seg i Østerdalen og etter 72 minutter vartet Jensen opp med en frekkis på frispark. Det var Midtsjø som skapte muligheten fra 16,5 meter, og Jensen skrudde ballen vakkert opp i nærmeste kryss til 0-6.

Noen minutter senere var det Midtsjø selv som skulle komme på scoringslisten, og det var Mike Jensen som sto for forarbeidet. Med en flott pasning fant kapteinen en Midtsjø som akkurat holdt seg onside og kom alene med keeper, hvor han vippet ballen over sisteskansen til 0-7.

Tynset ga aldri opp jakten på mål, og til slutt fikk hjemmepublikummet, hele 3026 i tallet (!), se sine rødkledde sambygdinger overliste storebror fra Trondheim. Etter tøffe dueller i feltet falt ballen ned til Jørn Ligård som banket ballen i lengste fra atten meter.

Men det ble med den ene reduseringen, for Rosenborg hadde enda et par mål inne. Matthias Vilhjalmsson satte sitt andre for kvelden etter at Jevtovic uselvisk fant Vilhjalmsson som fra en meter satte inn 1-8.

Kampens siste mål ble scoret av kveldens åttende målsscorer, tre minutter på overtid. Elba Rashani hadde kommet inn og banket til fra 20 meter, en markkryper som keeper aldri rakk ned på. Dermed seier 9-1 og avansement til den tredje NM-runden.

Tynset - Rosenborg (0-2) 1-9