Bakenga-dobbel i siste treningskamp

Ranheim ble slått med tre måls margin i den siste treningskampen før Mesterfinalen mot Brann.

I sludd og vind på treningsbanen Skoglunden tok det litt tid før Rosenborg kom skikkelig i gang, men Tore Reginiussen kriget inn en ledelse til pause. Mot slutten av kampen hadde Rosenborg mest krefter og dro i fra Ranheim. Treningskampen mot naboen i øst endte til slutt 4-1.

Inngangen:

Rosenborg kom fra treningsopphold på Marbella, hvor de vant mot HJK og spilte uavgjort mot FH. Dette var den siste kampen før Mesterfinalen mot Brann.

Kampen:

Kampen startet forholdsvis jevnt, og bølget frem og tilbake. Men lagene slet begge med å skape de store sjansene og begge målvaktene hadde en rolig førsteomgang.

Etter en halvtime måtte dessverre Pål André Helland ut med en skade, etter en kollisjon på høyresiden. Inn kom Elba Rashani.

Det så ut som å bli en målløs førsteomgang, men Rosenborg trykket på inn mot pause og skulle ta ledelsen ved Tore Reginiussen med ett minutt igjen av omgangen. RBK holdt et bra ettertrykk etter et hjørnespark og etter en halvklarering ble ballen slått tilbake på bakre hvor Reginiussen flott headet ballen i lengste.

170317-scoring

Det kom mange bytter i andre omgang, men kampen åpnet seg også mer. Ranheim utlignet etter 74 minutter da Torgil Gjertsen ble stående litt for alene på venstresiden og fikk satt ballen i mål ved nærmeste stolpe.

Men Rosenborg svarte umiddelbart da Nicklas Bendtner sentret til Mike Jensen, som flott spilte gjennom Fredrik Midtsjø. Han fintet elegant ut keeper og trillet inn 2-1!

Og  det var ikke nok for Rosenborg, som fortsatte å produsere gode sjanser mot slutten av kampen. På et hjørnespark etter 82 minutter steg Matthias Vilhjalmsson til værs og stusset ballen inn i feltet. Mushaga Bakenga fikk styrt ballen forbi keeper og Rosenborg ledet med to.

To minutter senere satte Bakenga sitt andre for kvelden. På en flott overgang fra Rosenborg spilte Rashani til Bakenga som fikk sjansen fra kloss hold og satte ballen sikkert i mål. Dermed vant Rosenborg 4-1 i oppkjøringens siste treningskamp.

Videre:

Nå venter Brann i Mesterfinalen 29. mars. Kampen spilles i Bergen og er den siste kampen før det braker løs med Eliteserien 2017!

Rosenborg - Ranheim (1-0) 4-1