Brattbakk håper RBK kan overraske

Harald Martin Brattbakk kjenner onsdagens motstander bedre enn de fleste etter å ha spilt for den skotske storklubben mellom 1997-2000.

Den tidligere storscoreren prøvde lykken som utenlandsproff i 1997, da han byttet ut Lerkendal med Celtic Park. Brattbakk mener størrelsen på den skotske klubben er noe ikke alle i Norge er like klar over. 

- Det er en enormt stor klubb. For min del så oppdaget jeg hvor stor den var først etter jeg hadde forlatt den. Uansett hvor jeg dro i verden, så hang det en Celtic-trøye, forteller Harald Martin til RBK.no. 

Annonse:
Sist Rosenborg møtte Celtic, var i Champions League-gruppespillet i 2001. Rosenborg tapte 1-0 på Celtic Park, men da skottene kom til Lerkendal en måned senere, ble de straffet to ganger av sin tidligere spiss, i en kamp Rosenborg vant 2-0.  

- Når man scorer begge målene, og skaffer straffe i førsteomgangen, så er det selvfølgelig en veldig god opplevelse, minnes Brattbakk.

For to år siden ble Ronny Deilas Celtic slått to ganger av Molde i Europa League. Brattbakk mener derimot dagens Celtic-lag har tatt steg siden den gangen.

- Mye av den samme gjengen var der under Deila óg, men Brendan Rodgers har finpussa troppen og de fremstår som mye mer samkjørte og bevisst på rollene sine nå. Det blir spennende å se hvordan både de og RBK går ut i et slikt dobbeltoppgjør. 

368-6829_img
SENKET GAMLEKLUBBEN: Harald Martin Brattbakk scoret begge målene da Rosenborg slo Celtic i 2001.

- Lider av det samme som RBK

Selv om det nå er over 17 år siden han forlot The Bhoys, blir han fortsatt husket av skottene. Nylig var han i Glasgow for å spille all-star-kamp. 

- Jeg prøver å følge litt med på hvordan det går med dem. Jeg tror de lider litt av det samme som RBK, ved at de ikke får den matchingen de behøver i hjemlig serie.

- Likevel tror jeg det blir en tøff oppgave for Rosenborg. Jeg tror det er en fordel at det avgjøres over to oppgjør, for da har RBK to muligheter. Man kan med et godt resultat i bortekampen gjøre det spennende på Lerkendal, sier han. 

Hvor ligger Rosenborgs sjanse, mener du?

- Det ene er at Celtic er i oppkjøringen sin, mens RBK er midt i sesong. Det andre er at Rosenborg er underdogs. Celtic kan i underbevisstheten fort undervurdere RBK. På den måten håper jeg at Rosenborg kan overraske, og ta dem litt på senga. Klarer Rosenborg å heve bunnivået sitt, så tror jeg vi kan få en veldig spennende kamp her på Lerkendal også om en drøy uke, avslutter han. 

Annonse fra Eliteserien: