Deilig snuoperasjon i Molde

Rosenborg snudde og vant etter en perle av Nicklas Bendtner og en sterk matchvinnerscoring i sluttminuttene

Annonse:

Rosenborg fikk en dårlig start på Aker Stadion, med et Molde som tok initiativet fra avspark og ikke brukte lang tid på å finne veien til mål. Knappe fem minutter var spilt da hjemmelaget kom seg rundt på venstresiden og la inn fra dødlinja. På bakre var Fredrik Brustad først på ballen og sendte Molde i føringen fra kloss hold.

Etter scoringen tok Rosenborg mer over spillet mellom 16-metrene, men Molde forsvarte seg kompakt og bra, og nektet RBK å komme til så mange store sjanser. Milan Jevtovic skapte endel problemer for Molde på egenhånd med kvikke finter og stor vilje til å komme seg gjennom på høyresiden, men det litt få bevegelser i boksen.

RBK måtte opp med balltempo og presisjonen for å finne veien gjennom Molde-forsvaret og etter drøyt fem minutter var kaptein Mike Jensen svært nære å utligne. Fredrik Midtsjø ble spilt gjennom på høyresiden og la ut 45 grader hvor Jensen avsluttet mot lengste. Men ballen gikk akkurat for langt ut til siden og dunket inn i stanga før den ble klarert. 

Slet ut Molde

Det ble en åpen og spennende avslutning på kampen. Rosenborg gikk på med mange for å få utligningen, mot et Molde-forsvar som begynte å kjenne tempoet i beina. Men Molde var farlige på overganger, som RBK måtte stoppe med gode offensive markeringer og våkent forsvarsspill.

Kvarteret før full tid fikk en god mulighet til å utligne da Moldes keeper spilte ballen rett til Matthias Vilhjalmsson. Islendingen spilte ballen via Mike Jensen og ut til Nicklas Bendtner på kanten av 16-meteren, og den danske spissen klinket like greit ballen opp i lengste kryss med utsiden av høyrefoten! En av årets nydeligste scoringer og det sto 1-1 på Aker Stadion.

Men Rosenborg ville ha alle poengene og fortsatte å kjøre på for det avgjørende målet. Og fire minutter før ordinær tid var over kom den på deilig vis. Vegar Eggen Hedenstad slo et hjørnespark bak i feltet, til Matthias Vilhjalmsson som headet tilbake inn foran mål. Der var Anders Ågnes Konradsen sterk da han kom seg løs og stusset ballen forbi keeper til 2-1-ledelse for Rosenborg! Snuoperasjonen var komplett og tre herlige poeng ble med tilbake til Trondheim! 

Kampfakta:

Molde - Rosenborg (1-0) 1-2
Eliteserien, serierunde 19
Aker Stadion, Molde
12. august 2017 kl. 18.00

Mål:
1-0 Fredrik Brustad 5’
1-1 Nicklas Bendtner 73’
1-2 Anders Ågnes Korandsen 86’

Asset 1 Asset 2
1
André Hansen

2
V. Hedenstad
16
J. Skjelvik
14
J. Bjørdal
3
B. Meling

7
M. Jensen
8
A. Konradsen
Goal 85'
21
F. Midtsjø

26
M. Jevtović
Substituted out 59'
9
N. Bendtner
Goal 73'
11
Y. de Lanlay
Substituted out 92'
Innbyttere
27
M. Bakenga
20
A. Gersbach
Substituted in 92'
17
J. Levi
25
M. Lundemo
5
J. Rasmussen
10
M. Vilhjálmsson
Substituted in 59'
24
A. Østbø
Innbyttere
 • 27
  M. Bakenga
 • 20
  A. Gersbach
  Substituted in 92'
 • 17
  J. Levi
 • 25
  M. Lundemo
 • 5
  J. Rasmussen
 • 10
  M. Vilhjálmsson
  Substituted in 59'
 • 24
  A. Østbø

Molde (3-5-2):

Andreas Linde (Mathias Eriksen 61')

Stian Gregersen
Vegard Forren
Ruben Gabrielsen

Christoffer Remmer
Isak Ssewankambo
Petter Strand
Babacar Sarr
Eirik Hestad (Fredrik Aursnes 66')

Björn Bergmann Sigurdarson
Fredrik Brustad (Thomas Olivier Amang 75')

Annonse fra Eliteserien: