Dette er Cork City

For fjerde gang skal Rosenborg møte en irsk seriemester. For aller første gang heter motstanderen Cork City.

Annonse:

Foto: Cork City FC

Cork City kommer fra Irlands nest største by etter hovedstaden Dublin, med et innbyggertall i bykjernen cirka på størrelse med Trondheim. Innbyggerne i Cork har kun sett byens største lag vinne den irske serien ved tre anledninger. Den første i 1993, den foreløpig siste i 2017.

Under fjorårssesongen hadde klubben braksuksess på hjemmebane, der de vant tre av fire mulig titler. Pokaler fra serie, FAI-cup (tilsvarende NM) og President Cup (tilsvarende Superfinalen) er det synlige beviset på en knallsesong. Serien ble vunnet med sju poeng ned til Dundalk, som ble slått i to cupfinaler i 2017.

Kjemper mot Dundalk

Samme år møtte vi Dundalk til Champions League-kvalifisering. RBK gikk videre etter ekstraomganger da Matthias Vilhjalmsson ble helten på Lerkendal. Etter ordinær tid endte det 1-1 i begge kampene mot Corks hovedutfordrer i Irland.

Under årets sesong ser det ut til at Cork og Dundalk skal knive om seriegullet igjen. I skrivende stund er førstnevnte serieleder, men med to kamper mer spilt er forspranget på to poeng knappere enn hva Cork-manager John Caulfield skulle ønske.

Av spillere på laget kan man merke seg midtstopper Damien Delaney, som tidligere i år spilte Premier League-fotball sammen med tidligere RBK-spiller Alexander Sørloth i Crystal Palace.

Slik har de gjort det i Europa

Cork City kom til Europa League-kvalifiseringens tredje runde gjennom å ha et såkalt wild card i andre runde. Da runde nummer to ble trukket, var det klart at ett lag kom til å gå rett til tredje runde av mesterkvalifiseringen til Europa League. Taperen i Rosenborg-Valur kunne har blitt trukket, isteden ble taperen i Legia Warszawa-Cork City trukket fra Champions League-kvalifiseringens første runde.

Cork City tapte begge kampene mot den polske seriemesteren. 0-1 hjemme i første kamp, 0-3 i Warszawa. Klubben kom til 3. runde i Europa League-kvalifiseringen for to år siden. Da ble det exit mot belgiske Genk. I fjor røk irene ut i runde to mot kypriotiske AEK Larnaca. Et av klubbens stolteste resultater er 1-1 hjemme mot Bayern München i UEFA Cup i 1991, der irene klarte seg med hederlige 0-2 på Olympiastadion i returen.

Cork City har aldri nådd et gruppespill i Europacup og møtet med Rosenborg i 3. runde tangerer det lengste de har kommet i kvalifisering. Men klubben jakter å kopiere rivalen Dundalk, som spilte i Europa League-gruppespillet for to sesonger siden. Da må Rosenborg og taperen i Salzburg-Shkendija beseires.

Forventet fullsatt stadion

Cork City spiller hjemmebane sine på Turners Cross. Arenaen tar cirka 7500 tilskuere og ifølge Corks egne hjemmesider er ventet at det blir tett opp mot fullt når Rosenborg gjester førstkommende torsdag.

Cork City - Rosenborg
Kvalifisering, Europa League. 3. runde, 1. kamp.
Torsdag 9. august klokken 20:45 (19:45, lokal tid)
TV2 Zebra/Sumo

Annonse fra Eliteserien: