Dette er Dundalk

Dundalk blir det fjerde irske laget Rosenborg møter i Europa-sammenheng.

Annonse:

Foto: Dundalkfc.com

Rosenborgs første motstander på veien til årets UEFA Champions League er det irske laget Dundalk, som kommer fra en liten by med samme navn, cirka 90 minutter utenfor Dublin. 

Til tross for at rød er den mest dominerende fargen i klubbemblemet, spiller Dundalk i samme farger som Rosenborg, nemlig svart og hvitt, og de kalles "The Lilywhites" nettopp på grunn av de hvite trøyene. 

Klubben ble stiftet i 1903 og spiller sine kamper på Oriel Park, en liten stadion med plass til 4500 tilskuere. 

Dundalk, som er den regjerende seriemesteren i Irland, har vunnet den irske serien tolv ganger, og cupen ti ganger. I fjor ble de det første irske laget til å nå play-off-runden til Champions League. Legia Warsawa ble imidlertid for sterke, og Stephen Kennys mannskap gikk dermed inn i Europa League.

Der startet de sterkt med 1-1 borte mot Markus Henriksens AZ, før de slo Maccabi Tel-Aviv 1-0 hjemme på Oriel Park. Dundalk tapte de resterende fire kampene i gruppespillet og endte dermed sist i gruppa.  

Årets sesong i Irland domineres derimot av Cork City, som leder serien hele tolv poeng foran Dundalk, og også med to kamper til gode på The Lilywhites. Dundalk har likevel 16-0 i målforskjell på sine siste kamper, og har ikke sluppet inn mål i serien siden 5. mai. 

Det er med andre ord to lag som vet hvor målet står som møtes onsdag kveld. 

Dundalk FC - Rosenborg BK

  • Oriel Park

  • Onsdag kl. 20:45

  • Kampen vises på Viasat 4 og Viaplay

Annonse fra Eliteserien: