Dette er Real Sociedad

Bli bedre kjent med vår første motstander i årets UEFA Europa League.

Annonse:

Rosenborgs første motstander i årets UEFA Europa League er et helt nytt bekjentskap, og kommer fra den baskiske byen San Sebastian i den nordlige delen av Spania.

Real Sociedad de Fútbol S.A.D spiller sine hjemmekamper på Estadio Municipal de Anoeta, som rommer en kapasitet på 32 000 tilskuere. 

Klubben som kalles "La Real" av sine trofaste, hadde sin storhetsperiode på starten av 1980-tallet, hvor de tok to strake seriegull foran henholdsvis Real Madrid og Barcelona i 80/81- og 81/82-sesongen.

Baskerlaget har også vunnet den spanske cupen ved to anledninger, senest i 1987.

Real Sociedad, som idag ledes av Eusebio Sacristán, er tilbake i Europa denne sesongen for første gang siden 2013/14-sesongen hvor de spilte i Champions League. De var sist i UEFA-cupen, som det het den gangen i 1998. 

I den hjemlige serien har de startet riktig så godt i årets sesong, og ligger for øyeblikket på andreplass, bak Barcelona på dårligere målforskjell etter full pott på de tre første kampene. Denne helgen slo de Deportivo La Coruña borte med sifrene 2-4. Asier Illaramendi utmerket seg med to scoringer. 

Av dagens spillere er nevnte Illaramendi, Carlos Vela, Adnan Januzaj og kaptein Xabi Prieto av de mest kjente spillerne. 

I den andre kampen i gruppe L møter Vardar Zenit hjemme i Skopje. Den kampen har avspark samtidig. 

Real Sociedad - Rosenborg

  • UEFA Europa League, matchday 1

  • Estadio Municipal de Anoeta

  • Avspark 21:05

  • Kampen vises på MAX

Annonse fra Eliteserien: