Dette er Shkëndija

På torsdag møter vi makedonske Shkëndija i play-off til Europa League. Her kan du bli bedre kjent med motstanderen.

Annonse:

Bildet: Shkëndijas Facebook-side

Torsdag kveld spilles den første av to kamper mot Shkëndija om retten til å spille gruppespill i Europa League. 

Det makedonske laget er ukjent for de fleste, men har fått mye europeisk erfaring de siste årene. Laget har spilt play-off til Europa League de to siste sesongene. I 2017 ble Gent for sterke med 6–1 sammenlagt, mens i fjor var de AC Milan som sendte dem ut i play-off med 7–0 sammenlagt.

I Champions League-kvalikens 3. runde ble Salzburg for sterke og dermed ble det play-off for tredje året på rad for Shkëndija. 

Overlegen seriemester

Den 38 år gamle klubben har blitt makedonsk seriemester to ganger. Senest i fjor hvor de vant med hele 35 (!) poeng foran lag nummer to på tabellen. Det laget var for øvrig Vardar som Rosenborg møtte i gruppespillet i fjor. 

Det er imidlertid ikke sikkert det blir en like overlegen ferd i den makedonske ligaen denne sesongen. Etter to spilte kamper står laget med to poeng. I helga spilte de uavgjort 0–0 mot FK Makedonija.

Spiller i Skopje

Klubben spiller til daglig sine hjemmekamper på  Ecolog Arena i Tetovo, men stadion er ikke godkjent av UEFA. Derfor har alle europacup-kampene i år blitt spilt i hovedstaden Skopje på Telekom Arena. Den samme arenaen Rosenborg spilte uavgjort 1–1 mot Vardar i fjor. 

Laget består stort sett av makedonske spillere. En av angrepsspillerne er derimot brasilianske Stênio Júnior som scoret 11 mål for laget i fjor. Målgarantisten i laget er Besart Ibraimi som har scoret 20 mål eller mer i hver av de tre foregående sesongene.  

Første kamp mellom lagene torsdag klokka 20.45 på Lerkendal. Returoppgjøret spilles i Skopje torsdag 30. august klokka 20.15.

Annonse fra Eliteserien: