Dette er Zenit

Bli bedre kjent med vår kommende motstander i Europaligaen, Zenit St. Petersburg.

Rosenborg har så langt i årets Europa League stiftet to nye bekjentskaper i spanske Real Sociedad og makedonske Vardar. I neste kamp av gruppespillet blir det et gjensyn med russiske Zenit St. Petersburg. 

Lagene møttes for første gang for elleve år siden, i første utslagsrunde i det som da het UEFA-cupen. Rosenborg kom inn i runden gjennom sin 3. plass i Champions League-gruppa høsten før. Zenit tok seg videre fra gruppespillet i UEFA-cupen. 

Annonse:

Første oppgjør på Lerkendal endte med et vondt 0-2-tap etter scoringer av Andrey Arshavin og Aleksandr Kerzhakov. I Russland skulle Rosenborg imidlertid få et håp til pause, da Vidar Riseth ga trønderne ledelsen på overtid. Zenit snudde imidlertid kampen i andre omgang og gikk videre til neste runde. 

Klubben fra Lenins by ble stiftet i 1925, og har vunnet den russiske serien fire ganger (2007, 2010, 2011/12, og 2014/15) i tillegg til den sovjetiske ved én anledning. De er også tidligere mestere av UEFA-cupen, etter deres 2-0 triumf over Rangers i 2008.

Dagens Zenit-lag ledes av den ikke ukjente italienske manageren Roberto Mancini. Av kjente og profilerte spillere finner vi Branislav Ivanovic, Yuri Zhirkov, Domenico Criscito og Artem Dzyuba. 

Startet sesongen sterkt

Etter 13 spilte serierunder i den russiske Premier League, leder Mancinis menn serien med 28 poeng, to poeng foran Lokomotiv Moskva. Samtidig leder russerne også gruppe L med seks poeng, tre poeng foran Real Sociedad og Rosenborg.  

Deres siste kamp i helgen, endte dog med 0-1-tap hjemme for Arsenal Tula. Rosenborg vant som kjent 0-3 på Alfheim i sin generalprøve. 

I gruppens andre oppgjør tar Vardar i mot Real Sociedad hjemme i Skopje. Den har i likhet med Zenit-Rosenborg avspark klokken 19. 

Zenit - Rosenborg

  • UEFA Europa League, matchday 3

  • Krestovsky stadium

  • Torsdag 19. oktober kl. 19:00

  • Kampen vises på MAX

Annonse fra Eliteserien: