Før kampen: Brann

En av norsk fotballs desidert største klassikere. Vi har sett litt på statistikken foran Brann i Bergen.

Brann mot Rosenborg. Bergen mot Trondheim. Det er duket for denne udødelige klassikeren igjen. Få steder smaker det bedre å vinne, enn foran det kravstore publikummet på Brann stadion. 

Vent, vi kommer på én ting som faktisk er bedre. Å ta seriegull der! Noe RBK har gjort ved tre anledninger, i 1971, 2001, og sist i 2006. Om alle resultater går Rosenborgs vei, kan historien faktisk gjenta seg på søndag!

Annonse:

En liten kuriositet er forresten at sist RBK tok gullet i Bergen, hendte det på nøyaktig samme dato som søndagens kamp finner sted, nemlig 22. oktober(!).

Statistikken på Brann stadion er dog jevn. På de totalt 46 ligamøtene mellom lagene siden 1962, står Brann med 14 seire, mot 15 uavgjorte og 17 seire til gjestene fra Trondheim. Målforskjellen lyder 65-72 i RBKs favør. 

Rosenborgs lengste rekke uten tap i Bergen er sju kamper, noe troillan har klart ved to anledninger, fra 1966-73 og 1979-89. Rosenborgs lengste rekke uten seier kom mellom 1974-79, som inneholdt en stygg rekke med fire strake tap med målforskjellen 9-0 i favør hjemmelaget. 

RBKs største seier kom imidlertid våren 2003, da Azar Karadas straffet gamle lagkamerater med to scoringer i en knusende 1-6-seier. Høydepunktene fra den kampen kan du se i vinduet under. (Saken fortsetter.)

På de siste fem møtene med Brann i Bergen er derimot statistikken rimelig dyster for Rosenborg. En seier, en uavgjort og tre tap. I fjor endte det 1-1 takket være Christian Gytkjærs utlikning i andre omgang. 

Rosenborgs siste ligaseier mellom de syv fjell kom i 2013, da gjestene fra Trøndelag knuste Bergens stolthet 1-4, etter scoringer av Bille, Jensen, Søderlund og Chibuike.

Rosenborg har faktisk spilt på Brann stadion en gang allerede denne sesongen. I UNICEF Mesterfinalen møttes nettopp disse lagene rett før seriestart. Den kampen endte med 0-2 seier for RBK som dermed tok hjem trofeet. 

Til denne runden er det etter alle solemerker et revansjesugent Brann-lag som stiller til avspark, etter å ha tapt sine siste tre kamper i ligaen. Rosenborg på sin side har vunnet to av sine tre siste i serien, samt et uavgjort mot medaljekandidat Sarpsborg. 

Brann - Rosenborg

  • Eliteserien, runde 26

  • Brann stadion

  • Søndag 22. oktober kl. 20:00

  • Kampen vises på TV Norge

Annonse fra Eliteserien: