Guttedrømmen om RBK og Champions League

Torsdag kveld var nærmere 100 spillere og ett dobbelt antall foreldre fra Trøndelag samlet på San Siro salen på Scandic til foreldremøte.

Annonse:

Hensikten med møtet var å bli kjent med hvilke krav og forventninger til unge spillere som ønsker å oppnå drømmen om å spille for RBKs A-lag –foreldrerollen og kosthold.

Spillere fra alle BDO-guttekretslagene og spillere fra RBKs akademi var tilstede og fikk høre Kåre Ingebrigtsen fortelle sin historie som ung spiller fra Utleira, via RBK og til et kort proffopphold i Manchester City. Han påpekte også at statistikken viste at av 100 spillere så vil maks 6 kunne leve av fotballen og at det å holde et sterkt fokus på skikkelig skolearbeid derfor var helt nødvendig.

- Fotball skal være artig, men viljen til å ville legge ned alt det treningsarbeidet som er nødvendig for å kunne leve av fotballen må komme innenfra. Dere foreldre er de viktigste støttespillerne til barna deres og da må ikke ambisiøse foreldre presse på, men være tilstede og en støtte, sa Kåre som samtidig understreket viktigheten av mye egentrening og det å terpe på detaljer for å bli bedre.

Etter å ha avspilt Champions League-hymnen tok akademileder Rini Coolen, nyansatt fra Nederland siden januar, ordet og introduerte programmet for kvelden. Etter Kåre sitt fremlegg tok RBKs sportslige leder Stig Inge Bjørnebye over og snakket om foreldrerollen.

Han innledet med å vise en video der en overivrig trener/forelder ropte og skrek til spillere og dommer hvorpå sluttscenen endte med at han fortsatt stod og ropte, men hvor det ikke var noen igjen på banen. Med det åpenbare spørsmålet som stod igjen -  hvem er vil til for?

Bjørnebye fortalte også om et besøk hos en 8. klasse på Østlandet for noen år siden der elevene ble spurt om hvorfor de ville bli proffspillere.

Svarene som kom var lønna, hus, modelldame, trendsveis og det å delta på premierefester. Alt handlet om fasade og ytre faktorer. Ingen sa noe om lidenskapen til spillet og den indre drivkraften for å utvikle seg og bli bedre i det som gjør at man blir en god fotballspiller.

Etter en kort pause tok kostholdsekspert i RBK Henning Svendsen over og introduserte på en humørfylt og oppvakt måte hvor viktig kostholdet er for unge spillere og hva som er god og ernæringsrik mat og drikke. 

Etter foredragene spurte vi to spillere som alt har vært inne på landsdelssamling (nest høyeste nivå for landslagene) hva de hadde lært av kvelden.

- Denne kvelden har gitt meg mange gode innspill som jeg kan ta med tilbake til hverdagen i klubben og forbedre, sa Adrian Bråten som også deltar på Trøndelag sitt BDO G-14 sitt lag og spiller for Stjørdals Blink.

- Jeg har lært at det jeg kanskje ikke trodde var så viktig er nettopp det, sa RBK spiller og BDO G-15 spiller Leo Fuhr Hjelde.

Annonse fra Eliteserien: