Hardt straffet i St. Petersburg

Rosenborg gjorde en solid førsteomgang, men ble hardt straffet av Zenit.

Rosenborg fikk en svært dårlig åpning på kampen med baklengsmål etter bare ett minutt. På et innlegg fra venstre kom Emiliano Ariel Rigoni foran Birger Meling og headet kontant i mål.

Men Rosenborg spilte seg raskt inn i kampen og klarte også til tider å presse Zenit. Adegbenro kom til den første sjansen med en heading fra kloss hold, men rett på keeper. Førsteomgangs største RBK-sjanse var det Nicklas Bendtner som sto for med et skudd mot krysset, men keeper var igjen på plass med en enhåndsredning.

Zenit hevet seg mer etter pause og skapte flere store målsjanser. Men bakerst sto André Hansen lenge som en vegg. Først var han raskt nede og stoppet et skudd fra kloss hold, før han like etter var lynraskt oppe og gjorde en meget god redning på en heading etter hjørnespark.

Men han måtte til slutt kapitulere igjen. Da det for en gang skyld glapp i RBKs backfirer og Zenit lurte offsidefellen kom Emiliano Ariel Rigoni alene med Hansen. Ballen gikk via hanskene til Hansen, som aldri klarte å nå ballen igjen før den gikk over streken.

Og det skulle bli verre. En ellers så pasningssterk Nicklas Bendtner skulle slå en pasning tilbake til forsvaret, men Emiliano Ariel Rigoni var på hugget, snappet ballen og satte den sikkert i mål.

Rosenborg skulle få en fortjent redusering på tampen, da Jacob Rasmussen nærmest fra egen 16-meter banket ballen i bakrom til på Pål André Helland som tok den ned og klinket inn 3-1, som også ble sluttresultatet.

Tross tapet var det gode perioder som viste at det ikke er umulig å få til et godt resultat i returoppgjøret som spilles på Lerkendal 2. november. Billetter finner du her

Zenit St. Petersburg - Rosenborg (1-0) 3-1