Headet inn seieren på overtid

Rosenborg kom under mot HJK Helsinki, men viste styrke og snudde kampen det siste kvarteret.

Etter en sjansefattig førsteomgang ble det mye mer underholdende etter pause. HJK tok føringen etter et diskutabelt brudd høyt på banen, med RBK kom tilbake og snudde kampen etter scoringer av Konradsen og Vilhjalmsson.

Inngangen:

Rosenborg kom fra et 1-1-resultat borte mot de svenske seriemestrene Malmö, og møtte de finske serietoerne Helsingin Jalkapalloklub, bedre kjent som HJK Helsinki. Nicklas Bendtner var ikke med i troppen, men André Hansen og Pål André Helland var tilbake etter å ha stått over i Malmö.

Kampen:

Det skulle bli en sjansefattig førsteomgang i den spanske varmen, en temperatur som nok påvirket tempoet. Det var jevnt en halvtimes tid, mens HJK var ørlite bedre inn mot pause.

NY SEIER FOR RASMUSSEN: Unge Jacob Rasmussen spilte hele kampen og seieret som han gjorde også mot FC København.

Etter pause skrudde begge lagene opp tempoet og underholdningsverdien steg. Rosenborg presset litt da kampen nærmet seg 60 minutter, og Pål André Helland skapte en farlig situasjon med et innlegg fra høyre som gikk gjennom hele feltet. Like etter meldte HJK seg på med en kontring som som endte med et skudd fra kloss hold fra Dahlström, men André Hansen gjorde en meget god redning.

Men RBK-keeperen kunne lite gjøre sju minutter senere da Alfredo Morelos kranglet til seg ballen fra Bjørdal, kom alene med Hansen, som han rundet og trillet ballen i tomt mål. Det kunne også diskuteres om Morales takling på Bjørdal i forkant var innenfor regelverket.

Hansen ble imidlertid helt avgjørende da finnene kom til en trippelsjanse med en kanonade av skudd fra kloss hold. RBK-målvakten var overalt og stoppet det som kom!

Og 12 minutter etter ble ledelsen utlignet. RBK presset og Fredrik Midtsjø gjorde en flott jobb da han tråklet seg inn i feltet og slo inn fra høyre. Mushaga Bakenga hadde god oversikt foran mål og hoppet over ballen slik at Anders Ågnes Konradsen kunne styre ballen i mål.

konradsen hjk
UTLIGNET: Anders Ågnes Konradsen satte inn utligningsmålet etter flott forarbeid fra Midtsjø.

Rosenborg forsøkte å skape en sluttspurt, men ble også sårbare for kontringer. Det skulle imidlertid tippe Rosenborgs vei, 34 sekunder på overtid. På et innlegg fra venstre var Matthias Vilhjalmsson på plass på bakre og headet tilbake i mål. Dermed vant Rosenborg 2-1 over HJK Helsinki!