- I dag har de fått farge

Til fjorårets siste hjemmekamp bragte vi skoleelever og pensjonister sammen under tiltaket «Generasjonskampen».

Annonse:
Se video i bunnen av artikkelen!

Foran fjorårets siste hjemmekamp i Eliteserien, hvor Rosenborg skulle motta gullmedaljene og løfte Seriemesterpokalen, inviterte RBK en skoleklasse fra Byåsen videregående skole og tjuefem medlemmer av Pensjonistforbundet på kamp.

Hensikten med tiltaket var å bringe generasjonene nærmere hverandre gjennom deres felles interesse for fotball og Rosenborg, forteller prosjektleder Mali Myren. 

- Jeg synes det er kjempefint å kunne samle ungdommer og eldre gjennom et slikt prosjekt sånn at man får visket ut forskjellene på det å være gammel og det å være ung, for det er egentlig mye av det som er veldig likt. 

Det ble en stor dag for alle inviterte, som først ble fraktet til Lerkendal i RBK-bussen, før pizzabuffet og forskjellige lagbyggende aktiviteter og konkurranser sto på programmet.

Saken fortsetter under bildekarusellen!

Sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye var også tilstede og delte siste nytt fra garderoben før kamp. I tillegg hadde arrangørene en liten musikalsk overraskelse, i form av Petter Wavold som tok med gitaren og løftet stemningen til der den skulle være før kamp. 

Fylkesleder i Pensjonistforbundet, Anne Nordskag forteller at det ble foretatt loddtrekning blant forbundets medlemmer som ønsket å delta. Den store interessen varmer henne. 

-  Jeg kjenner nesten alle pensjonistene som er med her, og jeg vet at mange av dem sitter mye hjemme alene for seg selv. Jeg ser i dag at de har fått farge. De har et blikk som er helt rørende. Det varmer hjertet mitt, sier hun. 

Kampen, selve hovedattraksjonen, sto også i stil. Rosenborg gjorde jobben og slo Viking 2-0 i serieavslutningen på hjemmebane, og mottok gullet med påfølgende jubel og fyrverkeri. 

I videovinduet under kan du se hvordan det hele forløp seg. 


 

Annonse fra Eliteserien: