Jensen og Botheim senket Tromsø

En Jensen-kanon og en goalgetter-scoring av Botheim da Tromsø ble slått på Lerkendal!

Grunnet flere skader måtte Kåre Ingebrigtsen gjøre en del endringer på laget. På hele venstresiden var det spillere som ikke spilte i sin vanlige posisjon. Reitan var venstreback, Meling venstre indreløper, mens Erik Botheim fikk sin første eliteseriekamp fra start, som venstrekant.

Tromsø var veldig opptatt av å spille seg ut, og Rosenborg svarte med å presse dem høyt. Allerede etter 46 sekunder brøt Rosenborg og Levi klemte til med høyrefoten og Kongshavn gjorde en god redning.

Det ble mye Rosenborg utover i omgangen, og presset mot Tromsø-målet vedvarte. Gjestene klarte med nød og neppe å rydde unna innleggene som kom, men da Mike Jensen fant en skuddmulighet fra 18 meter måtte TIL kapitulere. Levi la ballen til rette for RBK-kapteinen som klinket ballen inn ved bakre stolpe!

1-0-ledelsen ved pause var fortjent, og den skulle dobles bare tre minutter ut i andre. Ballen ble løs i Tromsøs 16-meter og da lot ikke Botheim sjansen gå fra seg. Kaldt banket han ballen forbi keeper og det sto 2-0!

Botheim ble matchvinner mot Tromsø.

Rosenborg hadde lenge god kontroll, men fikk det hektisk da Runar Espejord litt tilfeldig fikk en sjanse i 16-meteren som han tok god vare på og reduserte til 2-1 fem minutter før full tid. Etter et par minutter med litt trykk fra Tromsø fikk derimot Rosenborg justert seg og dro seieren fortjent i land!

NB! Emil Konradsen Ceide kom inn og fikk sine første eliteserieminutter for Rosenborg!