Juniorene til Kina

Rosenborgs juniorlag har skrevet avtale med kinesisk storturnering for de neste tre årene.

RBK er som en av 127 toppklubber i verden valgt ut til å delta i eliteturneringen Evergrande World Cup, i regi av den kinesiske storklubben Guangzhou Evergrande Taobao FC. 

Turneringen foregår som en slags serie der Guangzhou med sitt voldsomme akademi på over 2500 spillere stiller med fire lag som hver uke møter nye motstandere fra hele verden. For Rosenborgs del foregår årets turnering i perioden 24. november - 4. desember. 

Annonse:

I én uke skal Rosenborg altså spille mellom én og tre kamper. Ender den første kampen med tap, er turneringen allerede over for i år. Med seier i alle tre, skal juniorene tilbake i juli neste år, for å spille sluttspill. Totalt er det 32 kampuker hvor klubber fra hele verden skal møte lokale lag i Guangzhou. 

Utviklingsleder i SalMar Akademiet, Tore Grønning sier til RBK.no at klubbens historie i Europa antagelig har vært medvirkende faktor til at juniorlaget nå er blant de deltakende.

- Det er jo fantastisk for en klubb som Rosenborg å få være med på noe sånt. Men vi er ikke med bare for opplevelsens skyld, vi har til hensikt å vise oss frem. 

Av bekreftede deltakere til den nyoppstartede turneringen finner vi blant annet Real Madrid, Barcelona og brasilianske Santos, i tillegg til FC København. Det er ikke bekreftet hvilke lag Rosenborg må slå i november, men oppsett kommer. 

Annonse fra Eliteserien: