Levi avgjorde toppkampen mot Haugesund

Jonathan Levis markkryper ble forskjellen på lagene i et spennende toppoppgjør på Lerkendal.

Selv etter ni kamper på 33 dager gikk Rosenborg energisk til verket i toppkampen mot Haugesund. Et drøyt minutt var spilt da det første skuddet kom. Det var Levi som dro seg inn i banen og avsluttet, men rett på keeper.

Det var RBK som kjørte den første omgangen. Men Haugesund var ikke redde for å sende mange spillere i angrep da anledningen bød seg, og kom til et par farligheter. Nærmest var Heimebane-skuespiller Torbjørn Kallevåg som fikk muligheten fra 14 meter, men André Hansen stoppet skuddet med en god redning.

Det var uansett Rosenborg som skulle gå til pause med en fortjent ledelse. Omgangen var halvspilt da Levi igjen dro seg inn i banen, men denne gang sendte han en markkryper mot nærmeste hjørnet. Skuddet var hardt og ute av keepers rekkevidde, og det sto 1-0!

Rosenborg startet også andre omgang med en stor sjanse. Alexander Søderlund var på riktig plass på et innlegg, men headingen gikk uheldigvis i tverrliggeren!

Haugesund hadde ballen mest i andre omgang, men Rosenborg hadde god kontroll bakover og fikk store rom til å kontre i. Noe sjansebonsansa ble det imidlertid ikke, med to lag som utlignet hverandre.

Toppoppgjør: Haugesund ga Rosenborg kamp om poengene, men Tore Reginiussen og RBK tok dem alle.
THaugesund ga Rosenborg kamp om poengene, men Tore Reginiussen og RBK tok dem alle.

Yann-Erik de Lanlay var endelig tilbake og satte sitt preg på spillet. Etter 86 minutter satte Mike Jensen på storfarten på høyresiden og la inn lavt og hardt. Yanni skar inn på første stolpe og var bare centimetre fra å treffe ballen en meter fra mål!

Rosenborg holdt stand ut kampen og sørget for en glimrende avslutning før landslagspausen.

Rosenborg - Haugesund (1-0) 1-0