Møter gamleklubben for aller første gang

MARBELLA: Matti hadde sju fantastiske sesonger i FH. Søndag står han første gang på motsatt banehalvdel

Annonse:

Fimleikafélag Hafnarfjarðar, eller forkortet til FH, var klubben som Matthias Vilhjalmsson kom til som 17 åring, og hvor begge parter opplevde suksess omtrent fra første spark. 

- Jeg kom dit i 2004, og det var også første gang noensinne at de vant serien på Island. Så jeg fikk være med på mange oppturer og hadde en fantastisk tid i løpet av de sju årene jeg spilte der, samtidig som jeg lærte masse.

Miniversjon av RBK

I 2012 gikk veien videre til Start og norsk fotball. Søndagens treningskamp mellom RBK og FH blir en helt spesiell kamp for Matti.

- Jeg har aldri møtt dem siden, så det blir litt rart, men også veldig morsomt.

- FH vil jeg si er en miniversjon av Rosenborg. De har vunnet åtte av de siste seriemesterskapene på Island, og også vært med i Europa alle årene. Så det er et lag med masse erfaring, og det blir nok vanskelig å bryte gjennom dem.

I løpet av de seks sesongene spissen har vært i Norge har det vært mange utskiftninger på laget, men ikke dermed sagt at de nye spillerne er ukjente fjes.

- Jeg trener alltid med dem i juleferien, i 3-4 uker, så da har jeg blitt kjent med alle de nye spillerne også. Og kjernen på laget er fortsatt den samme.

Forventer trykk fra start 

Rosenborg er naturlig nok et stort navn også på Island, og Vilhjalmsson tror i hvert fall ikke de mangler motivasjon til denne kampen.

- Vi må være på hugget fra første spark dersom vi skal slå dem.

- De har nok ladet opp til denne kampen i to måneder nå, så det blir mye trykk, avslutter han og ler.

FH - Rosenborg

  • Treningskamp

  • Marbella Football Center

  • Søndag 12. mars kl 13

  • Eurosport Norge

Annonse fra Eliteserien: