Nesten, men ikke nok mot Celtic

Et hardtkjempende Rosenborg måtte se bortepoeng glippe etter en sen Celtic-scoring.

Rosenborg tok tak i kampen fra start og den første halvtimen var det RBK som var det mest skapende laget. Med lave skuldre og bra selvtillit var forsvarsarbeidet solid, men det manglet det lille ekstra i angrepsspillet og få sjanser ble skapt.

Mot slutten av første omgang tok Celtic mer over og presset Rosenborg bakover. Det endte med at André Hansen måtte i aksjon på et skudd fra kloss hold, men RBK-keeperen gjorde en glimrende redning og tok like så godt skuddet på returen også.

Anders Konradsen måtte i mange dueller med Scott Brown og Celtic. Det holdt nesten til poeng.

Det var Celtic som skapte mest etter pause. Skottene fikk til tider løftet laget langt inn på RBKs halvdel og kom til noen farlige innlegg og potensielle muligheter. Rosenborg klarte å skape brudd på Celtics pasningsspill, men hadde ikke presisjonen i kontringsspillet til å skape de store farlighetene.

Mot slutten av kampen ble det bare mer og mer Celtic. Rosenborg fikk nok av overgangsmuligheter, men pasningene gikk litt ofrtil Celtic, og da ble det en forsvarskamp. Det kostet krefter og til slutt ble det gjort feil som skulle koste poeng. Med bare tre minutter igjen var det ingen som oppdaget innbytter Leigh Griffiths som snek seg inn i feltet på et innlegg og fikk heade inn vinnermålet.

Dermed åpnet Rosenborg årets Europa League med et knepet bortetap mot Celtic. I den andre kampen i gruppen vant RB Salzburg 3-2 borte mot RB Leipzig etter en sen scoring av Fredrik Guldbrandsen.

Celtic - Rosenborg (0-0) 1-0