Ny storseier etter sterk andreomgang

Nicklas Bendtner øverst på toppscorerlisten med to fulltreffere da RBK igjen vant med tre mål borte i Eliteserien.

Annonse:
Vertene Brann gikk ut med et høyt press i klassikeren i Bergen, men Rosenborg brukte ikke lang tid på å nøytralisere bergenserne. 

Utover omgangen var det to lag som til tross for at begge sto høyt presterte bedre i forsvar enn angrep og det ble ikke skapt så mange store målsjanser. Pål André Helland fikk en god sjanse på frispark fra 17 meter, og sendte ballen hardt gjennom muren. Men på baksiden sto Piotr Leciejewski parat og stoppet ballen. 

Like før pause klarte Brann å etablere et press på Rosenborg og Deyver Vega kom til en god skuddmulighet. Avslutningen var hard, André Hansen var utspilt, men Alex Gersbach klarte å stoppe ballen med hælen. Dermed målløst til pause. 

Andre omgang skulle imidlertid bli av en helt annen karakter. Kåre Ingebrigtsen hadde en god prat med spillerne i pause, og de elleve på banen responderte momentant. Mike Jensen kom inn for en småskadet Anders Ågnes Konradsen og brukte bare minutter på å markere seg med en målgivende. Han sendte avgårde en markkryper som Nicklas Bendtner tok med seg med et sterkt medtak, og dansken avsluttet det hele med en flott avslutning og Rosenborg var i føringen. 

Offside-scoring

Og bare et par minutter senere doblet Nicklas Bendtner. Denne gang var målet mer omdiskutert da det så ut som at Pål André Helland var borti ballen som var på vei inn i bakrom, og dermed sto Bendtner i offside. Målet ble uansett ikke annullert og dermed ledet RBK med to. 

Og mer skulle det bli, men først ville Brann vise seg frem. De tidligere RBK-spillerne Daniel Braaten og Azar Karadas kom begge inn for Brann, og sistnevnte skulle sette André Hansen på en skikkelig prøve med en sterk heading. Men Hansen var raskt nede og stoppet ballen med en meget god redning. 

Milan Jevtovic var en annen innbytter som skulle markere seg, og han tok virkelig vare på sjansen. Da kampen gikk inn i tillagt tid tok han over ballen midt på Branns halvdel, forserte til 20 meter og banken den ned til høyre i målet. Dermed tok Rosenborg sin tredje 3-0-seier på rad på fremmed gress i Eliteserien. 

Kampfakta:

Brann - Rosenborg (0-0) 0-3
Eliteserien, kampdag 26
Brann Stadion, Bergen
22. oktober 2017 kl. 20.00

Rosenborg (4-3-3):

Asset 1 Asset 2
1
André Hansen

2
V. Hedenstad
14
J. Bjørdal
16
J. Skjelvik
20
A. Gersbach

23
P. Helland
Substituted out 85'
8
A. Konradsen
Substituted out 51'
25
M. Lundemo
15
A. Trondsen
28
S. Adegbenro
Substituted out 74'

9
N. Bendtner
Goal 55'
Goal 59'
Innbyttere
34
E. Botheim
26
M. Jevtović
Substituted in 74'
Goal 90'
22
M. Konradsen
17
J. Levi
Substituted in 85'
7
M. Jensen
Substituted in 51'
5
J. Rasmussen
24
A. Østbø
Innbyttere
 • 34
  E. Botheim
 • 26
  M. Jevtović
  Substituted in 74'
  Goal 90'
 • 22
  M. Konradsen
 • 17
  J. Levi
  Substituted in 85'
 • 7
  M. Jensen
  Substituted in 51'
 • 5
  J. Rasmussen
 • 24
  A. Østbø

Brann (4-3-3):

Piotr Leciejewski

Amin Nouri
Vito Wormgoor
Jonas Grønner
Ruben Kristiansen

Fredrik Haugen
Sivert Heltne Nilsen
Kasper Skaanes (Azar Karadas 84')

Deyver Vega
Torgeir Børven
Ludcinio Marengo (Daniel Braaten 53')

Annonse fra Eliteserien: