Nytt Vilhjalmsson-mål da Bendtner debuterte

Matthias Vilhjalmsson scoret igjen da RBK spilte 1-1 mot FH. Og Nicklas Bendtner fikk sine første minutter for Rosenborg.

Rosenborg styrte spillet fra start til slutt mot Fimleikafélag Hafnarfjarðar (FH), men ble for upresise i angrep for å skape skikkelig trøbbel for motstanderen. Matthias Vilhjalmsson sørget uansett for ledelse da han headet et flott Reitan-innlegg i mål. I starten av andre omgang fikk imidlertid Finnbogason utligne for FH, og til tross for at RBK stort sett hadde ballen resten av kampen, uteble de helt store sjansene for en ny seier til RBK. Dermed 1-1 mot FH.

Komplett referat under bildet.

Matthias Vilhjalmsson og Mushaga Bakenga mot FH

Inngangen:

Rosenborg kom fra en sen 2-1-serier mot HJK Helsinki, og ønsket nok bedre flyt og angrepsspill mot de islandske seriemestrene FH. Laget fra Hafnarfjörður har spilt fem treningskamper så langt i år. Kun mot islandske lag. De har vunnet fire og tapt én.

Kampen:

Rosenborg tok grep om spillet fra start, og brukte 17 minutter på å finne en vei gjennom det kompakte FH-laget. Det var da Erlend Dahl Reitan som kom rundt på høyre og slo et veldig flott innlegg mot bakre stolpe, hvor Matthias Vilhjalmsson hadde løpt seg fri. På hodet var han som vanlig kompromissløs og stanget inn ledermålet for Rosenborg.

Like før pause var Rosenborg nær ved å doble ledelsen. Mushaga Bakenga hadde mange initiativ i bakrom i første omgang, men pasningene ble akkurat blokkert av FH-spillere før de fant veien til den raske angiperen. Men da kampen gikk inn i tillagt tid kontret RBK og Helland slo inn langs bakken fra høyre mot venstre. På bakre var Bakenga fri, men satte dessverre ballen over mål.

I GANG: Nicklas Bendtner får kommer inn og får sine første minutter for RBK.

RBK fortsatte med initiativet i andre omgang, men skulle også i denne kampen bli hardt straffet for en forsvarsfeil. En pasning fra unge Rasmussen ble snappet opp, og Kristján Finnbogason ble spilt alene med Hansen og satte inn utligningen etter 58 minutter.

Etter 61 minutter ble Nicklas Bendtner byttet inn og fikk sin debut for Rosenborg.

Hafnarfjarðar forsvarte seg bra og lå tett og kompakt. Rosenborg fikk ikke etablert balltempoet og presisjonen som måtte til for å skape skikkelig trøbbel for islendingene. Dermed endte kampen 1-1.

Rosenborg - Fimleikafélag Hafnarfjarðar (1-0) 1-1