Fredrik Midtsjø Norge

RBK'ere i viktige landskamper

Klubbfotballen skygger banen i et par uker, og landslagsfotballen slipper til. Flere av Rosenborgs spillere skal i aksjon i viktige kamper. Vi har oversikten!

Norges A-landslag møter Tsjekkia på Ullevaal i neste kamp i VM-kvalifiseringen. Landslagssjef Lars Lagerbäck har tok ut Birger Meling og Tore Reginiussen i sin tropp, og senere ble Fredrik Midtsjø også etteruttatt. 

Annonse:
Kampen spilles førstkommende lørdag 10. juni med avspark klokken 20:45 på Ullevaal. TV Norge viser kampen. 

Norge har tre poeng etter de første fem kampdagene i kvalifiseringen, mens gjestene fra Tsjekkia har åtte, og ligger på tredjeplass i gruppa. Norge ligger på femteplass, foran San Marino. 

Tre dager senere tar Sverige turen over riksgrensen for å spille privatlandskamp, også den på Ullevaal. Avspark den 13. juni er 19:45 og denne kampen vises også på TV Norge. Sendingen starter 19:00.

Jacob og Erlend med viktige U21-kamper

Erlend Dahl Reitan er med i Leif Gunnar Smeruds tropp til den viktige EM-kvalifiseringskampen mot Kosovo på Marienlyst. Den finner sted 12. juni klokken 19:00 på TV 2 Sportskanalen. 

I forrige uke kom også nyheten om at Jacob Rasmussen ble etteruttatt til Danmarks U21-tropp som skal delta i U21-EM-sluttspillet i Polen. 

- Jacob gjorde et overbevisende inntrykk da han i mars var med U20-landslaget i Malaga. I tillegg har han levert noen gode prestasjoner for Rosenborg. Jacob er en spillende forsvarsspiller som uten problemer vil passe godt inn i måten vi spiller på.

— Danmark U21-trener Niels Fredriksen
Danmark har kommet i en tøff gruppe C i sluttspillet, hvor de møter Italia 18. juni på Eurosport 1, Tyskland 21. juni på Eurosport Norge, og Tsjekkia 24. juni som kan ses i Eurosport Player. Alle Danmarks gruppespillkamper har avspark 20:45.

Faye Lund til Portugal

Den siste av Rosenborgere som skal i aksjon i landslagsperioden er den utlånte keeperen Julian Faye Lund. Han ble tatt ut av G18-trener Pål Arne Johansen til troppen som skal spille i Lisbon International-turneringen i perioden 9.-19. juni. Kamppgrogrammet i Portugal er som følger:

14/06 Portugal – Norge kl. 19:00
16/06 USA – Norge kl. 17:00 
18/06 Norge – Japan kl. 12:00

Klokkeslett oppgitt i norsk tid - tidsforskjell -1 time.

Annonse fra Eliteserien: