Felt av uheldig selvmål

Rosenborg gikk på et frustrerende 0-1 tap hjemme for Haugesund. Avgjørelsen kom i første omgang da et skudd gikk via to RBK'ere og satte André Hansen ute av spill.

Kampen forartet seg rolig de første tjue minuttene i regnfulle omgivelser på Lerkendal. Et par brukbare innleggsforsøk førte til noen nestensjanser, men de helt store lot vente på seg. Rosenborg styrte kampen men slet med å produsere de helt klare sjansene.

Haugesund tok en heldig ledelse da 26 minutter var gått. Et skudd gikk i flipperspill via Lundemo og så Reginiussen før det trillet inn i nettmaskene bak en utspilt André Hansen.

Sju minutter senere kunne det blitt verre. På en corner smalt en heading fra Serafin i tverrliggeren.

Adegbenro prøvde lykken fra tjue meter litt senere, men ballen duppet dessverre forsent og gikk over buret til Bråtveit.

Det kom en stor mulighet for Rosenborg i det 41. minuttet da Rasmussen fikk Bråtveit full strekk på en corner. Keeperen fikk slått danskens heading i tverrliggeren og ut. Minuttet etter snerret en FKH-avslutning stolpen til Andre Hansen igjen. En omgang under pari for et lite samspilt RBK-lag.

Etter pause fortsatte kampen med et lite RBK-overtak. Omgangens første store mulighet sto Birger Meling for med et godt skudd som gikk like over etter flott kombinasjonsspill med Levi nede på høyresiden, da omgangen var ti minutter gammel.

Etter timen var spilt fikk Rosenborg en god kontringsmulighet. En lekker flikk fra Bendtner ved midtstreken startet det hele. Yanni tok med seg ballen noen meter før han spilte over til Adegbenro på motsatt flanke, som dro seg inn og skjøt. Skuddet var godt, og keeper måtte gi retur. Den havnet hos Matti som satte den sikkert, men dessverre fra en offsideposisjon.

Den helt store sluttspurten kom dessverre aldri for Rosenborgs del. Det ble med noen nesten-forsøk som ikke truet FKH-keeper Bråtveit i nevneverdig grad.

Kampen ebbet ut til slutt i et frustrerende 0-1-tap på Lerkendal.