- RBKs sjanser er større nå

La Liga-ekspert Petter Veland mener sjansene er større for Rosenborg-jubel på torsdag enn tilfellet var for to måneder siden i San Sebastian.

Da RBK.no snakket med Petter Veland i forkant av det forrige oppgjøret i San Sebastian kunne han fortelle at Real Sociedad-trener Eusebio Sacristan ofte tilpasset formasjonen etter motstanderen. Det tror han spanjolenes sjef gjør også på torsdag. 

- Real Sociedad er fortsatt et godt fotballag, men de har slitt defensivt de tot siste månedene, ja egentlig siden de møtte RBK i september. Det har medført at Eusebio ikke har eksperimentert så veldig mye som han gjorde tidligere. Han har vært mer opptatt av å bygge trygghet og relasjoner i de forskjellige lagdelene.

Annonse:

La Liga-eksperten Veland tror derimot ikke Real Sociedads syn på Rosenborg har endret seg mye, selv om RBK har vist styrke ved å nesten slå gruppelederne Zenit i forrige runde. 

- De vet jo at i enkeltkamper kan alt skje. 90 min speiler ikke alltid kvalitetsforskjellen på lagene. De har nok også registrert at RBK har tatt gull på dominerende vis hjemme.

Det ligger i RBKs DNA å gå ut å vinne enhver kamp på hjemmebane.

— Petter Veland
- Sociedad vet jo at så lenge de unngår tap, så er de videre. Kommer vi til å se et Real som ligger å venter på RBK eller ligger det ikke i DNA’et til "La Real"?

- Da går de nok på akkord med seg selv, og går bort fra grunnprinsippene deres. Rosenborg har det lille presset på seg, for å gå videre. Det legger forholdene til rette for en underholdende kamp for de nøytrale, mens det blir neglebiting for RBK. Jeg vil anslå at Real fortsatt er favoritter, men prosentsjansen for Rosenborgs del er mye høyere nå enn den var på Anoeta.
Det ligger i DNA’et til RBK å gå ut å vinne enhver kamp på hjemmebane, sier Veland, som ikke tror værforholdene vil spille den helt store rollen når lagene møtes torsdag kveld. 

- Jeg tror først og fremst det ligger i det mentale. At kanskje Real ikke helt finner rytmen, og ikke blir komfortable. Vi så det da Molde fikk besøk av Sevilla for snart to år siden. De løp rundt og var livredde for å bli skada og forkjøla. Det vil nok ikke være en åpenbar faktor som spiller inn, men hvis det er et lag som kan utnytte det, så er det RBK. Fire-fem minusgrader er et hostilt klima for et lag fra San Sebastian å spille i det.  

- Samtidig så tapte jo Sevilla 5-1 for Spartak Moskva under kalde forhold. Kampen kan utvikle seg på 70 forskjellige måter. Det er ikke noe tvil om det hadde vært 25 grader så hadde spanjolene gledet seg til kampen.

- Hvor ligger Rosenborgs muligheter føler du?

- De må spille like godt som mot Zenit, og samtidig være mer kynisk i begge bokser. Når RBK klarer å være så gode mot Zenit, da har de selvsagt muligheter mot Real, men de må gjenskape prestasjonen fra den kampen og holde hodet kaldt samtidig. "La Real" er et type lag som spiller seg til 3-4 sjanser mot hvert lag de møter bare på grunn av måten de spiller på, sier han.  

Rosenborg - Real Sociedad

  • UEFA Europa League, matchday 5

  • Lerkendal stadion

  • Torsdag 23. november, kl. 19:00

  • MAX

Annonse fra Eliteserien: