Sendte RBK videre i dramatiske ekstraomganger

Rosenborg måtte ut i ekstraomganger mot Dundalk, men da sto en glødende varm islending frem.

Gjestene Dundalk tok ledelsen etter 12 minutter, men Rosenborg slo tilbake! Yann-Erik de Lanlay scoret like før pause, men oppofrende irer holdt 1-1 ut ordinær tid tross stort spillemessig overtak til Rosenborg i andreomgang. Og åtte minutter ut i første ekstraomgang kom den avgjørende scoringen da Matthias Vilhjalmsson headet inn seiersmålet!

Vanskelig start

Rosenborg hadde med seg 1-1 fra kampen i Irland, med de irske seriemestrene tok med seg en veldig god bortestatistikk og hadde for vane å score borte. Den statistikken brukte de 12 minutter på å bekrefte også på Lerkendal. På et hjørnespark ble ikke midtstopper Brian Gartland markert ut, og uten noen medspillere på stolpen var André Hansen sjanseløs på å nå bort i tide før ballen gikk i nettet. 

Annonse:

Etter en stund ristet RBK av seg sjokket og fikk senket skuldrene mer inn mot pause. Muskelbruken i duellene ble også tøffere og med det begynte Rosenborg å vinne flere baller i farlige posisjoner. Like før pause betalte det seg da Nicklas Bendtner flikket en ball til Mike Jensen, og dansken sendte Yann-Erik de Lanlay alene gjennom. Kantspilleren var kald da han banket ballen inn ved nærmeste stolpe og lagene var igjen likt til pause. 

Dominans etter pause

Rosenborg tok tak i spillet etter pause og tok en periode fullstendig over det som skjedde mellom 16-metrene. Midtsjø startet omgangen med å passere en motspiller før han klinket til fra 18 meter, men rett i en oppofrende motspiller. 

Irene forsvarte seg energisk, men Tore Reginiussen skapte trøbbel da han tok med seg ballen og forserte opp mot gjestenes 16-meter etter 58 minutter. Han spilte gjennom Nicklas Bendtner som rundet keeper, men kom ned til dødlinja og fant bare nesten Milan Jevtovic foran mål.

Rosenborg dominerte, men hadde vanskeligheter med å komme til de store sjansene mot et kompakt irsk lag som klarte å holde 1-1 ut ordinær tid, og dermed ekstraomganger på Lerkendal.

Dramatiske ekstraomganger

Matthias Vilhjalmsson hadde kommet inn for Rosenborg, og åtte minutter ut i første ekstraomgang smalt det fra islendingen. På et innlegg fra Vegar Eggen Hedenstad kom Vilhjalmsson seg løs i feltet og headet ballen tilbake i mål. Keeper sto på feil fot og hadde ingen mulighet til å stoppe ballen. Dermed var RBK i føringen!

Men Dundalk behøvde bare en scoring for å avansere, og like før full tid var de svært nære. På et skudd fra kloss hold måtte André Hansen ta frem sitt ypperste, og det nettopp det han gjorde da han lynrask var oppe med hansken og slo ballen opp i tverliggeren! 

Dermed vant Rosenborg den dramatiske kvalifiseringskampen, foran nesten 15 000 på Lerkendal, og er videre til tredje kvalifiseringsrunde! Der venter enten Celtic eller Linfield. Førstnevnte leder 2-0 etter første kamp.


Kampfakta

Rosenborg - Dundalk (1-1) 2-1 (3-2 sammenlagt)
Kvalifiseringsrunde 2, kamp 2
UEFA Champions League
Lerkendal Stadion
19. juli 2017 kl. 19.15
14 817 tilskuere

Mål:
0-1 Brian Gartland 12’
1-1 Yann-Erik de Lanlay 43’
2-1 Matthias Vilhjalmsson 98’

Gult kort:
Michael Duffy 55'
Patrick McEleney 60'
Milan Jevtovic 74'
Anders Ågnes Konradsen 119'

Rosenborg (4-3-3)

André Hansen

Vegar Eggen Hedenstad
Tore Reginiussen
Jørgen Skjelvik
Birger Meling

Mike Jensen
Anders Konradsen
Fredrik Midtsjø

Milan Jevtovic (Elba Rashani 106')
Nicklas Bendtner (Marius Lundemo 114')
Yann-Erik de Lanlay (Matthías Vilhjálmsson 72')

Dundalk

Gary Rogers

Sean Gannon
Niclas Vemmelund
Brian Gartland
Dane Massey

John Mountney
Chris Shields
Robbie Benson

Patrick McEleney (Jamie McGrath 84')
David McMillan (Ciarán Kilduff 93')
Michael Duffy (Stephen O'Donnell 59')

Annonse fra Eliteserien: