Slo tilbake med Bendtner-dobbel

Rosenborg revansjerte cuptapet mot Vålerenga med en solid tremålsseier i serien.

Rosenborg fikk en pangstart på kampen. Allerede før to minutter var passert smalt ballen i mål bak Adam Larsen Kwarasey. Pål André Helland headet i tverliggeren og på returen var Nicklas Bendtner på plass og sendte Rosenborg i føringen på halv volley!

Vålerenga fikk ha ballen en del etter scoringen, men kom ikke til de store sjansene. Etter hvert tok Rosenborg over banespillet igjen og like før pause skulle Nicklas Bendtner score for andre gang. Det var dansken selv som fikk straffe etter holding i feltet, og var sikker fra krittmerket. Dermed 2-0 til pause.

Første RBK-scoring

Rosenborg hadde god kontroll på kampen i andre omgang og styrte banespillet. Etter 69 minutter kjempet Marius Lundemo til seg ballen foran Vålerengas 16-meter og spilte videre til Anders Trondsen, som ladet skuddfoten og satte sitt første for Rosenborg med en fin markkryper.

Dermed vant Rosenborg 3-0 mot Vålerenga og har en sju poengers luke ned til Brann på andreplass.

NB! Erik Botheim (født år 2000) kom inn og fikk sine første eliteserieminutter for Rosenborg. Gratulerer!

Rosenborg - Vålerenga (2-0) 3-0