Solid tremålsseier borte mot Sogndal

Rosenborg hadde ikke vunnet borte siden 1. mai, men den perioden fikk sin definitive slutt etter en solid prestasjon på Fosshaugane.

Det ble en rolig start på kampen med to lag som ikke var interessert i å presse høyt, og som hadde god kontroll. Men Rosenborg var effektive og da sjansen bød seg etter 31 minutter var Milan Jevtovic klinisk. Fra 16 meter skrudde han ballen vakkert i lengste hjørne bak Dyngeland og RBK var i føringen på Fosshaugane.

Rosenborg tok tak i kampen fra start etter pause og fikk etablert seg høyere på banen. Det endte i flere gode sjanser til Rosenborg, og en heltent Elba Rashani som hadde kommet inn for Yann-Erik de Lanlay. Etter 11 minutter ble kantspilleren spilt gjennom av Nicklas Bendtner, og Rashani fant Fredrik Midtsjø på et godt løp foran mål, som plasserte ballen i mål ved lengste stolpe.

Men det var ikke nok for Rosenborg og en meget tent Elba Rashani. Da Matthias Vilhjalmsson vant duellen på en pasning fra Arild Østbø stupte Rashani frem og spilte gjennom den islandske spissen som forserte med ballen og var kald og rolig alene med keeper da han satte inn 0-3!