Solid utgangspunkt etter Levi-show

Rosenborg med tomålsseier i Irland og et solid utgangspunkt før returoppgjøret på Lerkendal neste uke.

Rosenborg dro til Cork på sørkysten av Irland i den tredje kvalifiseringsrunden til UEFA Europa League. Cork City var laget som måtte slås over to kamper for å avansere til siste runde.

Hjemmelaget gikk ut med et veldig høyt press på Turner's Cross. Cork Citys spillere brukte mye energi på å hindre Rosenborg i å sette i gang eget spill, og samtidig få kort vei til Rosenborgs mål ved ballvinning. Men Rosenborg hadde god defensiv kontroll og visste at som så mange ganger før ville presset avta etter hvert.

I dette tilfellet begynte Cork-bena å gå saktere etter 20 minutter, og da tok det ikke lang tid før det smalt fra Rosenborg. På en overgang la Birger Meling inn foran mål, hvor en Cork City-spiller stusset ballen bakover. Der var Jonathan Levi på plass og banket til fra spiss vinkel. Ballen gikk hardt mellom bena på keeper og i nettet. Rosenborg i føringen!

Og Rosenborgs svenske angriper skulle fortsette å lage problemer for irene. Gode kombinasjoner, spesielt med Mike Jensen gjorde at Cork City til tider hadde mer enn nok med å få unna ballen og like før pause ble det for mye. Raskt klikk-klakk-spill mellom Levi og kaptein Jensen gjorde at Cork-forsvaret var utspilt og Levi banket til fra 14 meter. Ballen klinket på innsiden av stanga og i mål, Levis andre for kvelden.

Andre omgang ble jevnere. Corks trener John Caulfield tok grep og hjemmelaget fikk til tider satt et lite press på Rosenborg. Innbytter og storscorer Kieran Sadlier viste sin kvalitet og satte André Hansen på prøve med et godt frispark, men det var Rosenborgs keeper som kom seirende ut av duellen.

Cork dyttet opp mange spillere mot slutten, og i enkelte tilfeller ble det også hett i RBK-feltet. Men Rosenborg-forsvaret var solid både i spill og på dødballer, og ryddet unna. Da ble det også store åpninger andre veien. Rosenborg var nær ved å kontre inn scoringer ved 2-3 anledninger, men stillingen 0-2 holdt seg ut kampen og RBK har et veldig godt utgangspunkt før returoppgjøret på Lerkendal Stadion neste torsdag!