Spill Eliteserien Fantasy

Suksess-spillet Fantasy Premier League er klart i ny, norsk drakt. Hvilke RBK-spillere velger du?

Annonse:

Den norske Eliteserien er den første europeiske ligaen som får nøyaktig det samme spillet som den engelske landeplagen som samler over 4,3 millioner brukere verden over, deriblant 110.000 nordmenn.

Kom i gang: Her spiller du Eliteserien Fantasy

Nå kan du plukke ut ditt lag – bestående av 15 spillere (to keepere, fem forsvarsspillere, fem midbtanespillere og tre angripere) – og konkurrere i ligaer med venner, kolleger, familie og andre norske fotballfans om å samle flest mulig poeng gjennom sesongen.

Laget ditt kan ikke inneholde mer enn tre spillere fra samme Eliteserie-lag. Før hver runde får du muligheten til å gjøre endringer på laget: Det første byttet er kostnadsfritt, mens bytter utover dette vil koste fire poeng fra den totale poengsummen du har samlet.


Hvis du virkelig er i trøbbel, så har du to Wildcard til disposisjon i løpet av en sesong, som gir deg muligheten til å gjøre et ubegrenset antall bytter frem til kommende serierunde.

Du får 100 millioner fiktive kroner til disposisjon for å plukke ut laget ditt. Spillerne er i utgangspunktet prissatt mellom 4 og 12,5 millioner kroner, blant annet ut fra forventninger til hvor mange mål og målgivende pasninger de kommer til å levere i løpet av sesongen. Prissettingen er gjort i samråd med klubbene, Eurosport, VG og Toppfotballsenteret.

Det er Norsk Toppfotball, Discovery og VG som sammen står bak Fantasy Eliteserien.

Skal lage Fantasy-program

Martin Sleipnes er kanskje landets største Fantasy-entusiast. Han er programleder i Fantasy Premier League-podcasten FC Wildcard. Fremover skal han også lage video-podcasten Fantasy FK for Eurosport, sammen med fotballjournalist Vegard Vaagbø.

– Vi skal lage fire episoder før sesongstart, der vi går gjennom hver lagdel og finner de spillerne vi mener er best å ha på laget. Deretter kommer det en ny episode mellom hver onsdag mellom hver serierunde, sier han.

– Med fotballeksperter og -trenere satser vi på en tung gjesteliste som kan bidra med gode vurderinger, sier Sleipnes, som mener det er en haug av spørsmål å stille på jakt etter de riktige spillerne på ditt lag:

Hvem tar straffer? Hvem tar cornere? Hvem tar frispark? Hvilke forsvarsspillere spiller på gjerrige lag og kan innhente «clean sheets»? Hvilke spisser er det forventet at kommer til sjanser og scorer mål? Hvilke midtbanespillere skaper flest sjanser? Hvilke lag er i form, og hvilke lag er ikke i form? Hvilke spillere er utsatte for skader, hvilke spillere er utsatt for rotasjon?

Annonse fra Eliteserien: