Sterk borteseier i byderbyet

RBKs midtbanespillere herjet i Ranheimsfjæra og satte press på serieleder Brann.

RBK tok umiddelbart grep om spillet i Ranheimsfjæra og trykket Ranheim bakover. Hjemmelaget hadde nok regnet med presset og sto klare til å slå til med gode kontringer når anledningen bød seg. Og det gjorde de også de første minuttene da aggressive Ranheim-forsvarere skapte brudd og sendte ballen fort i retning RBK-målet, men uten å skape de store sjansene.

Angriperne tilrettela, midtbanespillerne scoret

Så skulle det komme en kontring den andre veien. 13 minutter var spilt da Rosenborg kontret på en Ranheim-kontring. Nicklas Bendtner fant Alexander Søderlund til venstre og Søder la ut igjen til Mike Jensen som fra 16-meter plasserte ballen kontrollert ned i hjørnet. Rosenborg i føringen på det nye kunstgresset på Ranheim.

Rosenborg-dominansen var tilnærmet total i første omgang. Skuddene pepret fra alle kanter og det var et fantastisk skudd fra nærmere 30 meter som skulle føre til en doblet ledelse. Anders Trondsen sendte avgårde en suser som Even Barli bare kunne slå opp i undersiden av tverrliggeren før ballen lå i nettet.

KANON: Trondsen banket i mål fra 30 meter!

Men Ranheim skulle redusere. På et av deres første etablerte angrep spilte Erik Tønne vegg med Mads Reginiussen og kom seg fri sentralt. Alene med Hansen var Tønne kald og satte inn målet som skapte spenning på Extra Arena.

I det siste kvarteret måtte Even Barli aksjon flere ganger. Spesielt en løpsvillig Mike Jensen kom til mange skuddmuligheter, ofte etter gode gjennombruddspasninger av Nicklas Bendtner. Men Barli sto from med flere solide redninger og sørget for at det bare var etts måls margin til pause.

Rosenborg pepret Ranheim med avslutninger i første omgang, men Even Barli sørget for at det var spenning til pause.

Etter en svært innholdsrik førsteomgang fikk Ranheim justert seg litt i andre omgang og kampen ble mer statisk. Rosenborg hadde fortsatt ballen mye, men det var mer utfordrende å finne rommene bak Ranheim-forsvaret, og sjansene ble noe færre. Underholdende ble det likevel, for Ranheim måtte ha mål og Rosenborg ønsket fortsatt å angripe.

Nært utligning - så avgjorde Rosenborg

Erik Tønne var nær ved å utligne etter en strøken bakromspasning av Daniel Kvande, men André Hansen forutså Tønnes lobb og var lynraskt oppe med hanskene.

Da tok det ikke mange minuttene før det smalt andre veien. Jonathan Levi fikk sjansen på frispark og skapte stortrøbbel for Ranheim. Skuddet gikk over muren og Barli kunne bare slå ballen opp i tverrliggeren. Marius Lundemo kjempet seg først på den løse ballen og satte den over streken. Rosenborg vant 3-1 mot Ranheim!

Ranheim - Rosenborg (1-2) 1-3