Tap på Island

Den første kvalifiseringskampen til Champions League gikk ikke som ønsket, og nå venter et svært spennende returoppgjør på Lerkendal.

Rosenborg tok fort kommandoen i oppgjøret på Hlíðarendi. Valur-forsvaret jobbet hardt og dekket rommene, men i periodene hvor Rosenborg fikk opp presisjonen fikk hjemmelaget mye å jobbe med.

Anders Trondsen sto frem og dro opp medspillerne før hvilen. Først med et godt langskudd som fikk like utenfor mål, før han noen minutter senere spilte gjennom Mike Jensen med en flott bakromspasning. Jensen avsluttet sitt gode løp med å avslutte fra skrått hold, men keeper fikk stoppet forsøket.

Rosenborg måtte skru opp tempo og presisjon i andre omgang, men i stede var det Valur som skulle skape de største sjansene. RBK hadde fortsatt ballen mest, men nå stemte lite i angrepsspillet. Et par muligheter ble det etter et par langskudd som gikk utenfor og et farlig hjørnespark hvor Lundemos heading ikke traff mål, men for første gang siden serieåpningen skulle RBK gå målløs av en fotballbane.

Det ble ikke bedre av at Valur begynte å treffe. Først ble et langskudd banket i stanga bak André Hansen, før vinnermålet kom seks minutter før full tid. Et innlegg ble slått til Tobias Thomasen på bakre stolpe, som fant en helt umarkert Eidur Aron Sigurbjörnsson som enkelt satte inn 1-0 fra kloss hold. Dermed røk RBK på et ettmålstap i på Island, og returkampen som avgjør avansementet blir veldig spennende. Den ser du på Lerkendal 18. juli klokken 19.45.

Valur - Rosenborg (0-0) 1-0