Til Europa League etter to strafferedninger

André Hansen viste verdensklasse og reddet to straffespark mot Shkendija. Rosenborg gikk til Europa League med 5-1 sammenlagt!

Rosenborg tok med seg en 3-1-ledelse fra det første oppgjøret, men Shkendija hadde langt fra gitt opp. Det var vertene som tok et grep om spillet fra start i Skopje. Rosenborg fikk ikke has på motstandernes kjappe pasningsspill og Shkendija kom gang på gang rettvendt i mellomrommet og kom til farlige avslutninger.

Etter 20 minutter fikk vertene sin største mulighet i første omgang - et straffespark. Besart Ibraimi plasserte ballen mot høyre stolperot, men André Hansen var på plass med en fantastisk redning og Meling blokkerte returen!

Shkenija fortsatte å kjøre kampen en periode. Spesielt var Ibraimi truende, og Rosenborg slet med å stoppe vertenes spiss. Inn mot pause klarte Rosenborg imidlertid å få litt mer kontroll og Mike Jensen avsluttet omgangen med et skudd fra god posisjon, dessverre i en motspiller som kastet seg foran.

Bare tre minutter ut i andre omgang skulle Shkendija få nok et halmstrå i form av et nytt straffespark. Også dette straffesparket var av god kvalitet, men André Hansen var igjen lynraskt borte ved stolpen og slo ballen unna. TO fantastiske strafferedninger av RBK-keeperen.

Så skulle det første skikkelige skremmeskuddet komme fra Rosenborg. Nicklas Bendtner headet en ball ned i feltet og Even Hovland fikk avsluttet i duell med keeper seks meter fra mål. Men keeper fikk akkurat slått ballen unna.

Nå ble det mer og mer Rosenborg, som sakte, men sikkert tok over initiativet. En drøy time var spilt da en ball falt ned på 16 meter og Even Hovland banket til. Ballen som ei kule ned ved stolperoten og Rosenborg fikk det viktige bortemålet!

180820-scoring-1

Nå forsvant også mye av luften ut av hjemmelaget, som måtte score tre for å få ekstraomganger. Rosenborg hadde veldig god kontroll på det som skjedde, og fem minutter før slutt kom den definitive avgjørelsen. Vegar Eggen Hedenstad slo et frispark på bakre stolpe hvor Tore Reginiussen løp seg fri og stanget ballen i mål! Rosenborg vant 2-0 i Skopje, og hele 5-1 sammenlagt.