Klare for Play-off etter solid seier

Ett hinder gjenstår etter at Rosenborg vant med totalt fem måls margin mot irske Cork City.

Rosenborg hadde en 2-0-ledelse med seg fra det første oppgjøret, men det skulle bli mer i returoppgjøret på Lerkendal.

Cork gikk ut høyt og ville skape et håp tidlig, men Rosenborg hadde god kontroll på det som kom fra irene. Rosenborg tok fort over initiativet i banespillet og var mye inne på gjestenes halvdel utover i den første omgangen.

Første Serbecic-mål

Etter en knapp halvtime fikk RBK åpningsmålet. Besim Serbecic plasserte seg ute ved 16-meteren på en dødball og ventet på en retur. Og da han fikk sjansen til sitt første mål for Rosenborg lot han den ikke gå fra seg og satte inn 1-0!

Besim Serbecic fikk sin første start på Lerkendal og svarte med å score foran Kjernen! (Foto: Knut Inge Røstad)

Rosenborg fortsatte å presse Cork City og ti minutter senere smalt det igjen - på vakkert vis. På ett touch slo Marius Lundemo en utsidepasning i bakrom. Anders Trondsen kom seg ned til dødlinja og la inn foran mål hvor Alexander Søderlund trygt satte ballen over streken. Rosenborg ledet 2-0 til pause!

Innbitte irer ga seg ikke

Selv om de måtte score fire mål for avansement ga Cork seg ikke. De presset høyt etter hvilen og banket ballen to ganger i metallet bak André Hansen. RBK-keeperen måtte også hente frem sitt beste ved én anledning, men gjorde en god redning på skuddet fra 16 meter.

Men Rosenborg viste at de var et mer effektivt lag. Etter knappe timen spilte Anders Trondsen vegg med en feilvendt Alexander Søderlund og ble på pent vis spilt alene gjennom med keeper. Der satte han ballen mellom bena på irenes sisteskanse og RBK ledet med tre!

Da begynte til og med de irske seriemestrene å miste piffen og Rosenborg kontrollerte inn til 3-0-seier og er videre til den siste kvalifiseringrunden. RBKs siste hinder heter Shkëndija og er fra Makedonia.

Rosenborg - Cork City (2-0) 3-0 (5-0 sammenlagt)