Tove ble årets kvinnelige leder

Tove Moe Dyrhaug fikk utmerkelsen av NFF fredag.

Annonse:

Tove Moe Dyrhaug ble utnevnt til årets kvinnelige leder av Norges Fotballforbund.

Begrunnelsen var som følger:

Tove Moe Dyrhaug har fungert som leder for Norges største fotballklubb i en periode, der klubben har vært gjennom en hestekur både økonomisk og organisatorisk. Og hun har bidratt til å ta tilbake det sportslige hegemoniet.

Hun har tatt upopulære, men nødvendige, beslutninger og maktet å gjøre dette på en måte som de aller fleste har fått stor respekt for. Klubben er nå på fote igjen økonomisk, selv om det er en krevende oppgave ikke å falle for fristelsen å tenke for stort igjen.

Hun har normalisert klubbens forhold til media og omverdenen, som vises ved at klubben scorer høyest på ulike omdømmemålinger. Rosenborg har, under Toves ledelse, sakte men sikkert igjen blitt "Folkets klubb", og likner stadig mer på å være den klubben som hele Norge setter sin lit til når det gjelder å prestere i Europa.

Rosenborg har, under Toves ledelse, forstått avhengigheten mellom topp og bredde, og at fotball er samlende for alle i alle aldre. Uansett hvem du er, eller hvor du kommer fra.

Tove tør å utfordre, og har markert Rosenborg på en riktig måte i korridorene på Ullevaal og hos de øvrige klubbene. Hun nyter stor respekt i en svært mannsdominert bransje, og vet hvilke strenger hun skal spille på for å få gjennomslag i en konservativ drevet fotballindstri. Hun går ikke på akkord med sine egne prinsipper, og tør der andre tier.

Annonse fra Eliteserien: