Tromsø sørget for årets første nederlag

Rosenborg startet bra, men da rytmen forsvant i andre omgang var det et effektivt Tromsø som stakk av med alle poengene.

Annonse:

Kåre Ingebrigtsen valgte å benytte seg av sin brede tropp da Tromsø kom til et feststemt Lerkendal på fotballens nasjonaldag. Andre Hansen var tilbake i målet etter skaden i leggen, og tilbake i startoppstillingen var også Jacob Rasmussen, Alex Gersbach, Matthias Vilhjalmsson, Pål André Helland og Milan Jevtovic. 

Rosenborg åpnet med et initiativ i kampen, og da Tromsø forsøkte å stå høyt på André Hansens utspill, var Rosenborg snare med å utnytte bakrommet bak TIL-fireren, og skapte noen små farligheter.

Men også i det etablerte angrepsspillet var Rosenborg et hakk foran. Etter 20 minutter gikk ballen raskt fra spiller til spiller innenfor TILs 16-meter, og mange samtidige bevegelser gjorde det vanskelig for gjestene å holde følge. Matthias Vilhjalmsson spilte vegg med Fredrik Midtsjø som med en smart pasning spilte islendingen på blankt mål. Da var Vilhjalmsson kald og satte ballen under keeper og til 1-0!

Matthias Vilhjalmsson mot Tromsø
Matthias Vilhjalmsson sendte Rosenborg i føringen etter 20 minutter.

Men Tromsø skulle gi Rosenborg kamp, og spilte seg opp utover førsteomgangen. Et frispark like før pause gikk via muren og satte André Hansen utav spill, men heldigvis gikk ballen like utenfor stolpen. Men like etter skulle den sitte for Tromsø. Gjermund Åsen fant Mikael Ingebrigtsen med en presis pasning fra venstre og Ingebrigtsen prikket ballen ned ved stolperoten. Dermed 1-1 til pause på Lerkendal.

Rosenborg ønsket å ta tilbake føringen på Lerkendal-gresset og fikk tidvis presset Tromsø fra start i andre omgang. Da Fredrik Midtsjø ble spilt gjennom ble det kaotisk foran gjestenes mål. Ballen gikk via flere spillere og i stanga før den ble klarert. 

Utover i omgangen var det lite som skulle stemme i Rosenborgs angrepsspill. RBK fikk mye plass og rom til å slå pasninger fra midtsteken, men pasningene og bevegelsene stemte sjelden, og Tromsø ryddet greit unna. Da var det gjestene fra nord som skulle vise effektivitet. På en overgang fem minutter før full tid kom Aron Sigurdarson seg løs i feltet og banket Tromsø i føringen!

Rosenborg klarte aldri å sette inn en skikkelig sluttspurt, og dermed ble årets første tap et faktum på selveste 16. mai. 

Nicklas Bendtner for Rosenborg mot Tromsø
Nicklas Bendtner med kampens siste sjanse. Denne fra spiss vinkel gikk i nettveggen.

Kampfakta:

Rosenborg - Tromsø (1-1) 1-2
Eliteserien, kampdag 9
Lerkendal Stadion
16. mai 2017 kl. 20.00
21 112 tilskuere

Mål:
1-0 Matthias Vilhjalmsson 20’
1-1 Mikael Norø Ingebrigtsen 43’
1-2 Aron Sigurdarson 85’

Gult kort:
Gjermund Åsen 9'
Pål André Helland 41'
Vegard Eggen Hedenstad 52'

Rosenborg (4-3-3):

Asset 1 Asset 2
1
André Hansen

2
V. Hedenstad
4
T. Reginiussen
5
J. Rasmussen
20
A. Gersbach

10
M. Vilhjálmsson
Goal 20'
8
A. Konradsen
21
F. Midtsjø
Substituted out 61'

23
P. Helland
9
N. Bendtner
26
M. Jevtović
Substituted out 70'
Innbyttere
27
M. Bakenga
7
M. Jensen
Substituted in 61'
14
J. Bjørdal
15
E. Rashani
Substituted in 70'
32
E. Reitan
16
J. Skjelvik
24
A. Østbø
Innbyttere
 • 27
  M. Bakenga
 • 7
  M. Jensen
  Substituted in 61'
 • 14
  J. Bjørdal
 • 15
  E. Rashani
  Substituted in 70'
 • 32
  E. Reitan
 • 16
  J. Skjelvik
 • 24
  A. Østbø

Tromsø (4-3-3):

Jacob Karlstrøm

Hans Norbye
Jostein Gundersen
Magnar Ødegaard
Kent-Are Antonsen

Gjermund Åsen
Morten Gamst Pedersen
Ulrik Yttergård Jenssen (Simen Wangberg 90')

Mikael Ingebrigtsen (Elhadji Mour Samb 79')
Thomas Lehne Olsen
Aron Sigurdarson

Annonse fra Eliteserien: