- Vi skal skape litt uro

Rosenborg lyktes godt med kampplanen i Glasgow. Nå skal Yanni og resten av gutta prøve å gjøre det ukomfortabelt også for Ajax i Amsterdam.

- Det blir en bra utfordring. Ajax er et vanvittig stort lag. Men det er bare å glede seg, for isolert sett så blir det jo en fantastisk opplevelse, som vi ser veldig frem til, sier de Lanlay til RBK.no etter tirsdagens trening på Lerkendal-matta.

Hvordan tror du kampen blir der nede?

Annonse:

- Vi kommer nok til å bli spilt lave til tider. Men vi skal gå dit med selvtillit, og prøve å skape uro der nede. Vi har sett litt video, og det er definitivt områder hvor de er sårbare, som vi kan utnytte, sier han. 

Venstrevingen nøt opplevelsen foran over 50 000 på Celtic Park, og står sammen med lagkameratene nå overfor en ny kamp med stor ramme rundt, når RBK inntar Amsterdam Arena på torsdag, en stadion med en kapasitet på 54 000 tilskuere. 

- Det er jo derfor vi spiller fotball. Det er for å oppleve sånne kamper og spille foran mye folk. Vi har også lært av de to kampene mot Celtic, så forhåpentligvis tar vi lærdom fra det og kan bruke det mot Ajax, sier han. 

Det viktige bortemålet

Det eneste som manglet fra bortekampen i Skottland var det forgjettede bortemålet. Yanni vet at et bortemål utgjør mye i de europeiske utslagskampene. 

- Alle vet at det å få et bortemål er utrolig viktig i slike dobbeltoppgjør. Så det er et naturlig fokus for oss, og noe vi prøver å få til. Nå lyktes jeg ikke helt borte mot Celtic, men kanskje det løsner borte mot Ajax, sier Yanni, som selv sto igjen en ti minutters tid å terpet avslutninger etter tirsdagens fellestrening. 

Nå maner han lagkameratene til å gå til møtet med en fryktløs holdning.

- Vi så i den andre omgangen mot Celtic, at så lenge vi går med en innstilling der vi prøver og har trua, da kan vi holde ballen mot slike lag. Vi kan ikke bare ligge å forsvare oss, da blir det tungt.

Annonse fra Eliteserien: