Videre til kvartfinale i NM

Erik Botheim scoret det første målet da Rosenborg G19 vant 3-1 hjemme mot Aalesund.

Lørdag gikk G16 videre i NM etter seier over Aalesund. Torsdag kveld ville ikke G19-laget være noe dårligere da tangotrøyene ble sendt ut av den andre NM-turneringen på fire dager.

Det var Rosenborg som åpnet 4.runde-kampen best og sikret seg et solid grep om oppgjøret i 1.omgang. Den første målsjansen noterte vi etter 18 minutter og den endte i 1-0 ledelse for hjemmelaget, Joachim Knutset Solem spilte opp Kristoffer Kroglund Haugen og hans innlegg satte Erik Botheim i mål – en pen scoring! I 24.minutt kom Emil Konradsen Ceide fint opp på venstrekanten men avslutningen gikk like utenfor lengste stolpe. Fem minutter senere var det imidlertid klart for ny RBK-scoring, målscorer var Emil Konradsen Ceide med et velplassert skudd helt nede i det lengste hjørnet. Aalesund første store målsjanse kom i 39.minutt, Isak Dybvik Määttä fyrte av et skudd men Rosenborg-keeper Rasmus Semundseth Sandberg vartet opp med en fin redning og hindret redusering for gjestene før pause.

Tok kommando etter pause

Rosenborg startet også best etter hvilen og allerede i 47.min utfordret Emil Konradsen Ceide fint på venstrekanten, dro seg forbi sin motspiller men skuddet gikk i nettveggen. Ny stor sjanse for Rosenborg etter 56 minutter, Filip Brattbakk slo ballen inn i feltet til Erik Botheim som med et uselvisk overhopp lot ballen gå til Kristoffer Kroglund Haugen men avslutningen gikk høyt over mål. Minuttet etter prøvde Robert Behson-Courage Williams seg men ballen gikk like utenfor. Hjemmelaget ble tildelt frispark i 58.minutt, Mikael Tørset Johnsens skudd ble reddet av Aafk-keeper Fredrik Lossius Opdahl og Erik Botheim satte returen i tverrliggeren.

Haltvik sikret avansementet

Etter 66 minutter reduserte Aalesund til 2-1, hjemmelaget mistet ballen i eget felt og Markus Seehusen Karlsbakk var påpasselig frempå og scoret. Kvarteret før slutt kunne Warren Håkon Christofer Kamanzi punktert kampen men avslutningen ble reddet av Aalesunds sisteskanse. Seks minutter før full tid fikk Teodor Berg Haltvik muligheten og innbytterens velplasserte skudd fra 20 meter gikk inn helt nede i keepers venstre hjørne. Dermed kunne Rosenborg juble for kvartfinaleplass i året NM G19 Telenor cup.

Trener Gert Heerkes oppsummerte kampen slik:

- Dette er første gangen i årets sesong vi møter et lag organisert i 5-3-2 system. Aalesund var godt organisert defensivt men også RBK var velorganisert i 1.omgang og med to gode angrep ledet vi 2-0 ved pause. Vi skapte noen sjanser tidlig i 2.omgang men fikk ikke uttelling og etter at gjestene reduserte til 2-1 hadde vi en vanskelig periode. På slutten av kampen klarte vi å sette 3-1 og kontrollerte deretter kampen. Vår prestasjon i denne kampen varierte men vi var det beste laget totalt sett, vi er veldig fornøyd med å nå kvartfinalen i NM G19. Dette er bra for klubben og spillernes utvikling avslutter Gert Heerkes.