– Det blir artig å møte Tromsø

Gjermund Åsen gleder seg til å møte gamle lagkamerater på søndag – så lenge han slipper å spille venstreback.

Annonse:

– Jeg har spilt venstreback to ganger i karrieren min. Den første var i testimonial-kampen til Roar Strand. Da ble jeg tatt av til pause etter å ha blitt kjeftet huden full av Nils Arne Eggen i 45 minutter.

Gjermund Åsen flirer godt når han forteller om sin første opplevelse som venstreback. Mot Ull/Kisa på onsdag kom hans andre kamp på venstreback. Den var også rimelig spesiell.

– Jeg hadde diare natta før, men kom meg sånn rimelig på beina inn mot kampen. Så kjente jeg tidlig at det ikke var noe å hente, men man graver jo litt ekstra etter krefter – for det var jo så vidt vi klarte å stille elleve mann på banen.

– Etter 60 minutter var det imidlertid helt slutt, da måtte jeg bare løpe av banen. Heldigvis gikk vi videre, og det var tross alt det viktigste.

Gjensyn med gamleklubben

Etter å ha tilbrakt de fire siste sesongene i Tromsø blir dette en spesiell kamp for Gjermund Åsen.

– Ja, litt spesielt er det jo. Det blir første gangen jeg kommer dit som motspiller på en god stund. Og du møter venner du har vært sammen med i flere år. Men når fløyta blåser i gang så tenker jeg kun på å vinne tre poeng.

Uka har vært tung for mange, Åsen deriblant, men nå sporer midtbanespilleren at stemningen er på tur opp igjen,

– Flere og flere har kommet seg på føttene igjen, og vi ser at det er smil å skimte hos guttene nå. Jeg tror de fleste gleder seg til kampen, og det blir artig å spille mot Tromsø i morra.

Ekkelt lag å møte

Tromsø har vunnet de to siste seriekampene, og er i spillemessig bedring – selv om de røyk ut av cupen mot Kongsvinger på torsdag.

– Ja, det er et ganske bra hjemmelag, og det er et ekkelt lag å møte. De spiller mye ball og toppnivået deres er veldig bra. Så det blir ingen enkel oppgave. Vi må levere 100 prosent for å få med oss noe hjem i morra.

Annonse fra Eliteserien: